Miss u!

Hej hej!

Sorry att jag inte har bloggat på några dagar. Har varit lite nere pga lite hemlängtan och så, man kan inte alltid vara på topp! Är fortfarande lite deppig men ska försöka uppdatera ändå!

Snart slutar jag skolan. Kanske ska iväg och köpa lite presenter att skicka hem efter skolan och sedan kl 5 är det dags för cheerleading träning. Idag ska vi få reda på vilket lag vi är med i, hej JV! :)
Veckan är ganska proppad med träningar, läxor, stallet och planering inför resan. Precis, på lördag åker jag till Las Vegas :D åh, det ska bli så kul! Att komma ifrån kylan även om det bara är för en vecka! Är inte helt 100 på att jag ska ta med mig datorn på resan, men kanske. Hotellen som vi ska bo på har trådlöst så då kan jag ju blogga ;)

Är inte pepp på att få snö, kyla och vinter just nu. Vi bara ha tillbaka 30+ och sol!! Men men, en storhalsduk och en mössa på de så blir det nog okej! Vet att ni har riktig vinter redan, haha :P lider med er!

Nu ska jag försöka göra lite läxor så jag inte behöver göra det ikväll efter träningen. Kommer nog antagligen vara ganska trött då, haha!

Saknar er alla så sjukt mycket <3
Hoppas ni hade en bra första advent.

100 dagar!

Idag är min 100:ande dag här i Amerika. Helt sjukt va tiden rinner iväg. Mitt amerikanska liv är nu vardag och allt flyter på. Snart kommer de, vips, vara juni och graduation på g men för ska vi genomlida en vinter :P haha!

Idag har jag inte gjort så mycket, även om jag skrev en hel lista med saker som jag måste göra. Men imorgon blir det stallet och sedan Portland :D ska bli kul!

KRAM!! <3

It's all about being thankful!

I’m thankful for...


... my family back home. You are the best family in the entire world! Without you I would be nothing. I love you so much!


... my best friend Anna. We’ve been through a lot, both good things and bad things. Of all the people I could have met, I met you and you are my best friend. To the moon and back!


... all my other friends. Both here and back home in Sweden. Friends are everything, they make me smile, make me want to get up in the morning. Thank you all!
Not everybody is in the picture but I still love you! :P


... my host-family. They are taking such good care of me and we do it for almost a hole year!


... my pony years. They are kind of over when I get back home. But I’m so thankful for everything, especially what Ronda gave me. She will always be my favorite pony!


... for being thankful!

Thank you all <3

HAPPY THANKSGIVING!

Har aldrig firat de förut och kommer nog aldrig fira det igen men idag firar jag som sjutton!! :)

<3<3<3<3<3

Harry Potter

Ska inte avslöja något om filmen då kanske inte alla har sett den ännu. Men den var bra, 2,5 timmar gick mycket fort. Hade dock gärna velat se den i 3D men de var inte möjligt tvyärr! Dock har jag sett att man kan se den nya Narnia filmen i 3D :P haha, värt att gå bara för de?

Åter till Harry Potter. De konstiga med denna filmen var att de kändes som om jag redan hade sett den en gång, haha :P men om du inte har sett filmen så rekommenderar jag starkt att du ser den! Verkligen värt! :)
KRAM <3

Ännu mera död...

Igår var det andra delen på uttaningen. Har ju redan superont i alla muskler igår så jag försökte strecha bort de innan jag åkte iväg igår. De blev lite bättre men när man redan har träningsvärk överallt så är de inte så uppiggande att gå och träna i två timmar till :P haha!

Men de gjorde jag iaf. Först så värmde vi upp, strechade och så. Sedan var de dags att visa upp våran bästa skills i tumberling. Hahahahaha, jag visade en hjulning, asg! Sedan var det dags att gå vidare till dansen och cheeren. För gick vi igen allt 2 ggr och sedan fick vi visa upp för tränarna. 4 i taget. Jag är ganska nöjd över min insats där, gjorde allt rätt, vet inte om de såg snyggt ut men jag gjorde iaf rätt rörelse!! Tummen upp!

Sedan var det dags för sunt. Jag har bara varit en front förut men idag så fick jag testa att vara en base. De var kul! Jag kände mig ganska stark, och de är inte ofta som jag gör de!


Bases :) bild ifrån google.se

Det var uttagningen. Gick därifrån nöjd och glad. Kommer troligtvis inte med i varsity för jag är inte tillräckligt bra för. Kommer nog med i JV, där får alla vara med hur dålig man än är :P yey!
Men men, jag får se på måndag. Då ska vi träffas mellan 17-19 och sedan får vi veta vilket lag vi är med i!

Idag har det inte varit någon skola. Thanksgiving imorgon jue! Så idag har vi städat lite och ikväll ska jag kolla på Harry Potter! :D alla säger att den är bra så det ska bli roligt!

Hoppas ni har det bra, är dock lite besviken på kommentarerna på bloggen nu :P hehe!
KRAM <3

Död!

Jag är fulkomligt DÖD! Kunde knappt resa mig upp i morse, ännu mindre gå i trappor. Usch usch usch, och imorgon kommer de förmodligen vara ännu värre...

Igår var det nämligen uttagning för vinter-cheering. Vi lärde oss en dans, en cheer, vi gjorde stunting, hopp och tumerling (volter, hjula, kullebytta m.m.) Så de var en ganska bra träning, speciellt för mig som inte har tränat sedan fall season slutade och de var över tre veckor sedan :P haha!

Ikväll kör vi igen mellan 4.30 och 6.30. Igår var lite av en träning då vi lärde oss dansen och så och idag är det mera uppvisning! Ganska förvånad att jag faktiskt gör detta då alla är så grymt mycket bättre än mig men de är kul iaf :) Och bra träning, hängmagen måste tränas bort innan jag ska glassa på stranden i Calefornien, YEY!

Aja, de kommer vara sista uttagningen idag och sedan får vi veta vilken lag vi är med i nästa måndag. För att de är två tjejer som inte kunde komma igår och idag pga olika anledningar och de kör sin uttagning nästa måndag pga thanksgiving så därför måste vi vänta så länge!
Inte för att jag behöver fundera, hej hej JV!!!

Idag är sista skoldagen för veckan då de är thanksgiving holiday här. Själva thanksgiving dagen är på torsdag men vi har ledigt onsdag, torsdag och fredag! :D Detta är typ som vårat höstlov, nej, vi hade inte höstlov när ni hade höstlov hemma... tyvärr! Så de ska bli skönt med några lediga dagar!

Sitter just nu i Engelska men eftersom jag har allt färdig idag med så har jag inget och göra... kind of boing actually! Men men :)

Känner att detta blogginlägg blir bara mer och mer oseriöst så ska nog sluta nu. Ska försöka ta mig till nästa lektion, skulle helt vilja ha en rullstol för att mina ben gör så ont. Haha, är så otränad! Vi får se hur de går med dansen och allt när jag knappt kan gå i trappor xD
KRAM <3

Tråkig skoldag!

Jag inte gjorde någonting i skolan idag. Bara suttit och degat! De kan vara skönt en eller två lektioner men inte 7 timmar! :O Så nu är alla naglar borta, yey! :(

Sitter just nu och skriver under lite papper för om 1,5 h är det dax för uttagning för winter-cheering. Haha, kommer faila bigtime men de ska bli kul :) de är ifrån 4.30-7 idag och 4.30-6.30 imorgon och sedan får vi veta resultatet nästa måndag! Haha :P Spännande!

Nu ska jag käka lite mer så jag inte ens kommer lyfta ifrån marken när jag gör ett hopp!
Kram kram <3

Helgen är över :)

Nu är det söndagkväll och om 2 timmar är det dags för ett nytt avsnitt av Desperate housewifes :D YEY! Ska försöka sammnfatta lite ifrån helgen!

Fredag: Jag, Kelci, Jessi och Sarah åkte hem till Kelci. Vi slappade lite och sedan åkte vi och Lindsay iväg och bowlade. Jag vann första omg :D Det var mycket roligt! Sedan åkte vi och åt glass på Cold Stone. Underbar glass. Haha, jag beställde en small men de två som jobbade där höll på att småbråka (på skoj) så hon gav mig en medium. Men jag behövde bara betala för en liten eftersom de var hennes fel att hon inte lyssnade på mig, :D

Lördag: Vaknade vid 10 av att Sam och Edie försökte väcka mig. Vid halv 11 drog vi iväg till badhuset. Men när vi kom dit visade det sig att det var sängt för simtävling. Så ingen simning för oss. Så vi åkte hem igen. Vid 12 kom de massa personer och klippte grenar ifrån granar för att göra julgranskransar av :) Sedan åt vi.
Vid 5 åkte jag till Kelci igen. Sedan vid 6 åkte vi till MoHiBa. Det är en show där olika klasser och grupper kan göra ett framträdande. Boy's soccer var askul. De gjorde som ett Mario-spel. Hahhaha :P och lärarnas var också roligt. De gjorde som en trailer på Harry Potter! Efter de åkte jag hem igen :)
En rolig dag!

Söndag: Hade sovmorgon idag också. Vid halv 12 åkte jag till stallet. Tog hand om Appy och eftersom han har tappat en sko så skrittade jag bara. Det var jag och Susi och vi bestämde oss för att skritta barbacka. Ingen aning om hur Appy skulle reagera men han skötte de bra! Han var mycket glad och försökte trava hela tiden samt hoppade lite random upp i luften då och då :P haha söt ponny!
Sedan åkte och hem igen och nu är det kväll och jag ska skriva lite i min dagbok. Har inte skrivit på en hel vecka. Har lite dåligtsamvete för de så nu ska jag ta igen de!

Pratade även med Anna idag :) miss u <3

Bilder!

Här är några bilder som jag tog förra veckan med min skoldators webcam :P därav den bästa kvaliten :D YEY!!


Jag och Appy i stallgången!


Appy :D


Appy :)


Wic, går i samma hage som Appy!


De är poooolare


HAha :P bjuder på den!

Kram <3

I'm here :)

Hej!

Har varit ganska upptagen de senaste dagarna så har inte blivit mycket tid för bloggen...  Nu sitter jag iaf i sista lektionen för veckan och sedan är det helg :D Ska till Kelci efter skolan och sedan ska vi och några andra iväg och bowla, precis som förra veckan :) Ska bli mycket roligt!!

Denna helg är det MoHiBa, någon show som skolan ordnar så ska gå på det imorgon tror jag! Sedan måste man ju se Harry Potter snart ju, känner mig lite efter som inte har sett den ännu, hehe :P

Igår have vi Nov. Prog. Vi stöpte ljus, har aldrig gjort det tidigare men det var kul :D stearin, vatten, släta ut, stearin, vatten, släta ut.... osv. Sedan var det ofc Grey’s Anatomy igår, underbart som vanligt! :D

Imorgon tror jag det blir en sovmorgon, känner mig lite trött efter veckan så lite mera sömn skulle nog fixa det problemet!


En sak som känns sjukt. Mitt normala liv hemma i Sverige känns så grymt långt borta, det känns så konstigt! Men så fort som jag sätter foten innanför dörren hemma så kommer allt komma tillbaka :D

Hoppas ni har det bra hemma <3

Halvdag! :D

Hahhaa, jag har överlistat skolan. Men kan komma in på blogg.se med två webadresser. Enda är ju självklart blogg.se men den har Morse blockat för mig men den andra är publishme.se och den har de inte blockat :D så nu är det frittfram igen tills de blockar den adressen också, får se hur länge de dröjer! Men just nu känner jag mig ganska smart! :D

Idag har vi ett vattenfall ifrån himmlen. De fullkomligt vräker ner regn, haha :P Då de också är ganska blåsigt har vi elavbrott i halva skolan. Som tur är det den halvan av skolan som matsalen ligger i så de kan inte servera någon mat till oss elever så de har inget val annat än att låta oss gå hem, HAHA :P Så idag slutar jag skolan kl 11! YEY! Vet inte riktigt vad som händer förens kl 5 då jag har chores och ikväll tror jag att vi ska kolla på några Harry Potter filmer för att värma upp inför premieren! :D

Kram kram, hoppas ni har det superduper! <3

Blockad...

Arg. Mycket mycket arg! På vad kanske ni undrar? SKOLAN!

Skolan har redan blockat facebook ifrån Morse nätverk, de gjorde de redan första veckan efter vi hade fått datorer. Haha, ganska smart men ändå störande. Men det var okej för mig för när jag inte har något och göra så gick jag in på bloglovin, bilddagboken, kollade mejlen eller skrev i bloggen... det fungerar också!

Men vet ni vad de har gjort nu?!?! De har blockat blogg.se för mig! Haha, ganska komiskt egentligen men ändå, går typ in 2 ggr per dag och endast när jag inte gör något skolarbete så varför liksom :( Ledsen..!

Aja, så om ni undrar vf de inte kommer upp några inlägg under dagen så är det för att jag inte kan skriva några inlägg. Damp!
Skriver detta inlägg i skolan man kan först ladda upp de när jag kommer hem! :(

Stora skillnader! :)

Skillnaden mellan stora och mäktiga USA och lilla Sverige är ganska många. Till exempel så har bara New York lika många invånare som hela Sverige. Kan ni tänka er hela Sverige befolkning i en stad? Jag som tycker Uppsala är en ganska stor stad, eller njaa, Uppsala är ganska lagom!

En stor skillnad är transportmedel. Robin, Erik eller vänner kör mig överallt. Då jag inte kan eller har tillåtelse att köra bil så är det inte ett alternativ. Men jag är van vi att ta cykeln, eller om de är för mycket snö så får jag gå, överallt. Och om det är lite längre bort så tar jag cykeln till busstationen eller tågstationen. Jag är helt enkelt van vid att vara mera självständig med att ta mig själv från punk A till B.

Här i Bath finns det inga gröna stadsbussar eller gula lantisbussar som går varje kvart eller halvtimme. Det finns en buss som går en gång per dag och den går till Portland. Så bussmöjligheten är ganska borta för utom skolbussarna. För er som inte vet så kommer en skolbuss och plockar upp mig varje morgon kl 6.56 och kör hem mig 2.07 varje dag. Fast missar man den är man körd, som tur är är Robin och Erik snälla och kör oss när vi missar bussen.

Men det är en stor skillnad, att inte kunna ta sig runt själv. Kommer vara så bortskämd när jag kommer hem, hehe :P

En annan skillnad är skolan. Skolan är som ett stort kompisgäng. Då man inte har klasser som i Sverige med runt 20 personer som har alla ämnen tillsammans. Här väljer man sina egna ämnen efter vad som passar den individuella eleven. Varje kurs är dock värt olika många poäng och man måste ha x antal poäng ifrån t.ex. samhällskunskap, naturvetenskap, bild m.m. och när man kommer upp i 23 så har man möjligheten att gå ut med ett fullt diplom. Men iaf, så man har Senior-class, Junior-class ovs. så man har ämnen med olika elever ifrån hela skolan ifrån alla årskurser, eller det beror på vilken kurs man läser.
Självklart så läser jag English 12 (står för Senior) bara med Seniorer men t.ex. i Forensics så finns det allt ifrån Sophomores till Seniorer. Så man träffar fler personer varje dag.
Både på gott och ont. Plus är att man prata med många olika personer och det är ju alltid roligt men ett minus kan vara för oss utbytesstudenter. Då vi flyttar runt varje timme så är det svårare att lära känna personer närmare :P Lite kompicerat!

En skillnad i skolan är också respekten för läraren. Mr., Mrs. eller Ms. är ett måste att kalla sin lärare. Även om man har mera respekt för sin lärare så är man mera som vänner, mycket bättre kontakt mellan lärare och elever här. Iaf i gemförelse med min skola hemma.

En annan skillnad, maten är generellt fetare här. Jag har redan gått upp 5 kg :O Kommer var så fet när jag kommer hem, ni kommer inte känna igen mig! Men tror att min viktökning är en kombination av bilen och maten. Haha, får nog sparka mig i baken och åka till gymmet någon dag i veckan.

Sedan är det den personliga skillanden för mig. Språket, personerna och vardagen. Det är annorlunda här...

Så det är några av de största skillnaderna som jag kommer på just nu!
Hoppas ni sover gott, kram <3

I bilen!

Sitter just nu i bilen. Mycket praktiskt att ha en laptop med sig under en 1,5 timmes bilresa även om jag inte har något internet. Kommer uppdatera detta när jag kommer hem precis innan jag går och lägger mig! Ni sover redan gått i era sängar, dock är det snart dax för väckarklockan att ringa. Haha!

Efter skolan idag så åkte vi direkt upp till Robin och Eriks dotter Hanna vars son Sam fyllde år idag. Så vi firade honom och så :) Det var mycket trevligt och god mat!

Aja, nu har jag ca en 45 min bilresa att spendera på något sett och jag tror inte det är så bra att sova i bilen för då kommer jag vara klarvaken när vi kommer hem och då kan jag inte sova och då kommer jag vara jätte trött imorgon istället. Inte bra! ;)

Ska nog skriva ett inlägg om de största skillnaderna mellan USA och Sverige som jag har märkt än så länge!

KRAM! <3

Yesterday!

Igår var en ganska slapp dag och jag hade två skypesamtal. Jag gick upp vid 9 och vid 10 så hade jag mitt första skypesamtal och det var med min absolut bästa vän Anna :D vi har inte snackat sedan dagen innan jag flög hit så det var underbart att höra hennes röst igen, det är alltid så lätt att prata med dig <3 Vi får göra det igen snart!

Sedan åt jag lunch, krattade lite löv och vid 3.30 var det dax för mitt andra skypesamtal, detta var med mina föräldrar. Också mycket rolig att höra deras röster. Det känns så konstigt att alla lever sina normala liv hemma i Uppsala medan jag är här och lever i en helt annan vardag. Vi pratade om lite allt möjligt.

Även fast jag inte har fått ett gråtanfall för att jag längtar (observera stavningen broooo!) hem så saknar jag fortfarande er grymt mycket. Vet inte riktigt varför jag inte gråter, är väl konstig antar jag!

Jag lagade fiskbullar och potatis till middag, det var mycket gott. Sedan blev det ett avsnitt av Desperate Housewifes :)

Nu ska Engelskan börja, vi ska fixa en ny gloslista, yey!
KRAM, saknar er <3

YEY! :D

Börjar med att berätta om gårdagen.

Var i skolan som vanlig. Haha, juniorerna hade gjort värsta protesten för att de vill ha en juniorprakering, just nu finns det vara seniorparkering. Så alla juniorer med bil parkerade på den stora gräsmattan mitt framför skolan och sedan stod de där med skyltar och skrek när alla skolbussarna kom. ASG! Tyckte det var en grymt bra ide, de fick ett poäng! När skolan var slut så gick ett meddelande ut med att alla har förstått juniorernas frustration men om de gör det igen så kommer de berga bort alla bilarna, haha!

Efter skolan drog jag hem till Kelci. Vi tog det lite lugnt medan folk droppade in. Sedan åkte vi, Nic, Lindsey, Emma och Sarah och bowlade, åt pizza samt tog en runda till Wallmart. Det var en kul kväll! :)

Jag sov till 9.30. Kl 11 kom Susi och hämtade mig. Vi red ut, hon på Wic och jag på Appy. Det var superkul, och vet ni vad som var mest kul!?!?! :D APPY GALOPPERADE!!! För ni som inte vet så vet han inte kommandot för galopp utan travar bara grymt fort men idag galopperade han typ 10 steg :D YEY!! Så glad :D

Sedan red jag ut på Sally. En stor och kraftig typ Belgisk häst eller nått! Haha, Susi red Yarrow. Det var en grymt fin dag med strålande sol, klarblå himmel och typ 15 grader i skuggan :D underbart, det kändes nästan som vår!

Nu ska jag fixa lite och imorgon ska jag prata på skype med bästaste Anna och Mamma o Pappa :D YEY!!
KRAM <3 Hoppas ni är lika glada som jag är just nu!

Danke :D

Juste glömde!

Tack Amanda för din kommentar om mina naglar, haha :P blev superglad!! Vet inte om folk vet men jag har kämpat väldigt mycket med mina naglar då jag har en tendens att riva av dem men har nu slutat med det (nästan!) :D
Så TACK! <3

GLAD :D

Idag är en superbra dag :D Är så glad och det är tack vare min bästaste bästa vän Anna! Love u! <3

Annars har dagen varit bra. Gick upp vid 8 och åkte till stallet, Appy var lite motsträvig i början så tränade mycket halter och igångsättningar i typ 30 min. Sedan travade vi lite lugnt och fortfatte våran träning på att flytta för skänklarna. Haha, japp. Basic stuff I know! :) Han är så söt!

Var hemma vid 11. Då åkte vi alla upp till en tysk mataffär och resturang. Mycket god mat och jag hittade lite svensk saltlakris som jag snodde åt mig, hehe :P Mums fillibabba! Sedan åkte vi till en t-shirt affär och en antikaffär. Det var roligt att se men jag köpte inget.

I t-shirt affären hittade jag en superskojjig magnet. Det var så här.
Det var en bild på två hummrar som undersökte en brottsplats med förstoringsglas och ficklampa.
Hummer 1: Kokt och uppäten precis som alla andra!
Hummer 2: Ja, det verkar som om vi har en seriemördare i trakten!

ASG :P Om ni inte förstår så var "kroppen" också en hummer = någon hade kokt den och ätit den till middag. Haha, tyckte den var grymt kul, men det var nog roligare när det var en bild till. Var nära att köpa den men icke!

Jag skulle ha bowlat ikväll med några kompisar men det blir imorgon efter skolan i stället :) skoj!

Nu ska jag skriva lite i min svarta bok och sedan är det Grey's Anatomy.
Och bara så ni vet så älskar jag min bästa vän! :)
KRAM <3

Bilder :)

Lite bilder tagna med den fantastiska webkameran :P


Macka med smör och nutella. Min frukost :P nyttig start på dagen va?


Letter. Alla varisty sporter får ett M att t.ex. sy på sin jacka eller ha sin pin på :)


"I got my Flu Shot, Did You?"


Armbandet som vi också fick efter vaccinationen :) "Wash your hands"


Cupcake :D yummy!

Kram kram, nyttit liv jag lever va? :P

Onsdag :)

Idag var det onsdag vilket betyder sen start :D yey, sovmorgon till kl 7! Underbart! Morgonen var mycket lugn och sansad vilken var skönt för en gångs skull!

Idag var det gratis influensa vaccinationer i skolan och jag blev rekommenderad att ta en. Så det gjorde jag under försa blocket. Det gick mycket snabbt och smidigt och det gjorde inte alls ont. Jag är lite orolig att inte vaccinet tog ordentligt för att jag känner knappt att jag har blivit vaccinerad, skumt :P aja, kanske var det bara min sjuksköterska som äger på att ge vaccinationer!
Iaf, när vi var klara fick vi ett klistermärke som vi skulle ha på oss hela dagen. På den stod det "I got my Flu Shot, Did You?" Haha :P Bar min stolt hela dagen. Vi fick även var sitt typ gummiarmband och på den stor det "Wash your hands" Asg :P

Aja, dagen flöt på bra. Jag frågade alla mina lärare idag om de kunde ge mig mina läxor innan jag sticker iväg till solen och glassar så jag inte dör av läxor när jag kommer hem. Jag blev så glad när Mrs. Madden sa att jag inte behöver göra något av de som de andra gör under den veckan. Hon tycker att jag är bra iaf ;D Haha, hon är snäll hon!

Ikväll har vi varit på Flemming's banquette. Det var kul, dock åt jag för mycket mat... -.-

Imorgon har vi ledigt :D YEY!!! Ska nog rida, åka på en lite "trip" med familjen och sedan kanske bowling. Najs!
Kram kram, hoppas ni har det bäst i snön! <3

Vegas baby! :D

Tja! :)

Idag såg vi att programmet för västkust resan har kommit upp. Åh, längar så mycket efter jag läste detta!!! Här kan ni läsa vad jag kommer göra mellan 4 dec - 10 dec! :D YEY!



West Adventure

Program

Dec 4 – Saturday – Arrival day - LAS VEGAS, NV

Welcome to LAS VEGAS!

Arrival times: 8 am - 5 pm

Arrival Airport: Las Vegas McCurry International Airport (LAS)

Belo USA staff monitors will meet arriving students at our pre-arranged pick-up points. Students must send Belo USA their arrival information in advance in order to be picked-up. We will meet all students in the baggage claim area and then proceed to the hotel. Please look for our representative with a Belo USA sign in the baggage claim area.

Check in and time to enjoy the hotel and meet the other exchange students.

6pm – Dinner (included).

Belo USA will give all students the rules and guidelines for the trip during this meeting, as well as the logistical specifics for the trip. The chaperone and the Belo trip coordinator will also be at this meeting so all students will have a chance to meet both of them. This meeting will prepare all students to fully enjoy this fantastic trip safely.

8pm – Tonight will be a night to remember. We have arranged for a Las Vegas city tour in a limo (included)! Yes, a limo! We will ride around in style and take in the lights of the Vegas Strip. We'll see the famous water show at the Bellagio Hotel, the Las Vegas Welcome sign and the famous Fremont Street... Definitely a night to remember!!!

Dec 5 – Sunday - Las Vegas, NV

Breakfast (included).

10:00 am – Let's walk around the Las Vegas Strip and see more sights of the city that rose from the desert. We will have time to visit many of the hotels, marvel at the impressive structures and check out the attractions within. And even though we cannot gamble, there is still much to soak up in this bustling playground.

12:00 pm – Free time for lunch. Check out the affordable all-you-can-eat buffets in many of the hotels.

3:00 pm – The bus will zip us to the northern end of the Strip, where we will ascend 1,149 ft. inside of the tallest free-standing structure in Nevada, The Stratosphere Tower (included). Behold the sprawling city of Las Vegas all around you and the infinite horizons beyond.

7:00 pm – We will stay in this area for our dinner (included). After dinner we can walk around the Strip once again and behold the famous neon light shows. Be sure to bring your cameras!

Dec 6 - Monday - Las Vegas, NV – GRAND CANYON – WEST RIM

Breakfast (include)

9:00 am – Departure from the Hotel for a day tour. First stop will be the famous Hover Dam for a nice group picture.

11:00 am – Departure to the Grand Canyon

Are you ready to visit one of the Seven Natural Wonders of the World? So get ready for the Grand Canyon, the stunning gorge that gives an account of the earth's evolution dating back nearly 2 billion years ago.

Driving through Joshua Tree Forests and Grand Wash Cliffs, we will stop at the Halapai Indian Reservation of Grand Canyon.

12:30 pm – Free time for Lunch. Enjoy a BBQ Lunch at the Yavapai Indian Reservation, served by Hualapai Indians on the West RIM at Guano point

After lunch, time to experience the Skywalk that provides a magnificent view of Grand Canyon. (not included. Optional – If you wish to walk on the glass walkway, bring $30)

5:00 pm – Departure back to Las Vegas

7:30 pm – Arrival and Dinner

Dec 7 - Tuesday - Las Vegas, NV – Los Angeles, CA

Breakfast (included)

7am – Departure to Los Angeles, CA

Trip: 283 miles / 455 km – approx. a 5-hour trip.

WELCOME TO SUNNY CALIFORNIA!!!

12pm – Arrive in Los Angeles and free time for lunch!

Before heading to our hotel, we'll explore the city on a tour of downtown LA…with stops at Venice Beach, Westwood, Beverly Hills, and Century City!

6pm – Dinner (included).

Dec 8 - Wednesday - Los Angeles, CA

Breakfast (included).

9 am – Grab your sun block and let's go to the beach! Today is a day of fun in the sun; don't forget to check out all the Californian beach fashion. We'll head to the most famous place for young people in LA… Huntington Beach.

Free time to get lunch at the beach.

3:00 pm – Time to go back to the Hotel and get ready for an exciting tour of Hollywood! We'll be able to see Grouman's Chinese Theatre, the Kodak Theatre and Hollywood Boulevard! We'll also have the opportunity to check the famous Madame Toussoue – Wax Museum.

Grouman's Chinese Theatre often rolls out the red carpet for film premieres, but what we'll get to enjoy today is out front of the theatre. Before entering the theatre you'll find the handprints, footprints and signatures of stars ranging from John Wayne and Shirley Temple to Arnold Schwarzenegger and Daniel Radcliffe.

The Kodak Theatre stands in the midst of the Hollywood and Highland Center- full of shopping, food and fun! The Kodak Theatre is able to seat 3,400 people and is the permanent home of the Academy Awards. If you walk into the Hollywood and Highland Center, up the stairs and to the bridges connecting the 2nd and 3rd floors of the complex you'll also catch an amazing view of the famous "Hollywood" sign!

Hollywood Boulevard is known for its "Walk of Fame"- growing since 1960 there are now over 2,300 bronze stars lining the sidewalks. See if you can find your favorite star!

7:00 pm – Dinner (included).

Dec 9 - Thursday - Los Angeles, CA

Breakfast (included).

9:00 am – Today is our day to go to UNIVERSAL STUDIOS (included)!

Universal Studios Hollywood is "The Entertainment Capitol of LA"! It is both a movie studio and the original Universal Studios theme park. Throughout the hot summer months it's often called "The Coolest Place in LA." It was first created for people to take tours of the real Universal Studios' soundstages and sets but overtime it evolved into the amusement park it is today!

7:00 pm – Dinner (included) will be at Hard Rock Cafe!

Dec 10 - Friday - Los Angeles, CA – DEPARTURE DAY

Breakfast before departures (included).

DEPARTURE DAY: Our staff will be taking the group to the airport for their departures.

Departures can by anytime on this day BETWEEN 8 am and 5 pm EST from Los Angeles International Airport (LAX).

Students are not permitted to stay longer than the planned trip - all departing flights must be scheduled for this day. If there are any flight cancellations or delays, we will communicate with the host family.

Thanks for travelling with us and we look forward to seeing you very soon!

Belo USA Travel Inc.


Överlevde! :)

Sitter nu i yearbook class och vill ni veta en sak. Jag överlevde presentationen i Forensics :D De gick faktiskt bra och jag fick beröm av Mrs. Larosa (läraren!). Puh, så nu kan jag släppa det. Skönt!

Ikväll ska vi ha projekt Nov igen :) Lyssna på julsånger och göra något juligt, supermysigt! Längar till julen! :)

Har hört, läst och sett att ni har snöstorm hemma :) Kom det mycket snö? Nu kan ni galoppera i snön, underbart!

Kram kram <3

Svar till Karin:
Hmm, literaturen har tyvärr ändrats nu. Vi har hitils läst 4 böcker kan ge en lite presentation av dem.
The glass castle - en bok om en familj med 4 barn där barnen är mera vuxna än föräldrarna. Det är en mycket deperimerande bok när de inte har mat för dagen och så. Men den slutar ganska bra iaf!

The Road - deperimerande, tråkig och mörk. Så beskriver jag den boken. Svart rakt igenom, verkligen ett lidande att läsa den boken då den även var svår att följa.

Stephen King - en bok med kort historier. Ganska spännande och äcklia historier med gigantika råttor och barn som mördar vuxna men han kan även skriva fina historier. Dock den bästa boken hitilis som vi har läst!

The cuckoo's nest - den boken läser vi just nu. Helt okej men ganska enformig. Handlar om ett mentalsjukhus och historien är skriven ut en man's ögon. Alla där tror att han är både döv och stum men det stämmer inte. Han vill bara inte prata. Det kommer in en man där som inte är mentalt sjuk men spelade galen för att slippa fängelse i 8 månader. Så boken är om hur han försöker förändra sjukhuset!

Så det är böckerna vi har läst hitils. Låter uppflyftande va? :P
Va roligt att du läser min blogg. Hoppas att ridningen fortfarande fungerar super :D Och ge Anna en kram ifrån mig! ;)

:)

Snart ska Engelskan börja. Vi ska förmodligen ha ett test på boken som vi läser just nu. Vi läser så tråkiga böcker, alla är depremerande och ingen humor alls. Fattar inte att skolledningen väljer så sorgnsa böcker, speciellt nu när det blir mörkare ute... usch!
Aja, live goes on, maybe. Det är så mycket lättare att gå upp på morgonen kl 6 nu när vi är en timmer för i huvudet :P dock så kommer jag nog vänja mig vid det imorgon eller nått och då är det svårt igen!

Snart ska jag hålla min presentation, så nervös. Har haft presentationer på engelska förut men aldrig inför personer som har engelska som modersmål och som märker alla mina grammatiska fel :P men whatever! Hoppas jag överlever, dock inte så säker på det, hehe!

Jag har faktiskt börjat länkta till snö och vinter, Allt ser så tråkigt ut just nu när alla löv har fallit av! Ska bara köpa en halsduk och en varmare jacka och sedan är jag redo. Joo, mamma o pappa måste också skicka sitt paket med b.la. mina täckbyxor så jag kan rida utan att dö!

Aja, nu börjar vi. Har läst att ni ska få en snöstorm idag så var försiktiga. Kram <3

Hela havet stormar!

Igår kväll, typ vid läggdags så började det regna och regna. Det fullkomligt vräkte ner och när jag väl låg till sängs trodde jag att huset skulle blåsa bort pga av vinden. Haha, en riktig storm som höll på hela natten lång. Det ösregnade fram till lunch idag men vinden avtog i morse. Haha :P

Många fick elavbrott och många elever kunde inte ta sig till skolan idag, faktiskt så var Morse en av få skolor som hade öppet trots stormen, hehe :P aja, inga dödsfall vad jag har hört iaf bara ett och annat träd här och där!

Annars var det en ganska normal dag idag. Inget speciellt typ :P Efter skolan drog jag iväg till stallet. Appy står normalt i en utebox men när jag kom idag så stog han inne i stora stallet. Gick ut och kollade hans riktiga box och det såg ut som om hans boxdörr hade blåst bort, haha :P Aja, han verkade nöjd och glad i sin nya box. Red dock inte då ridbanan såg ut som ett träsk. Vi lekte lite och övade lite lydnad ifrån marken men eftersom de inte fick gå ut i hagarna idag pga stormen så var han mest intresserad av gräset. Så betate honom i ca 30 min också! :)

Imorgon ska jag har en muntlig presentation om Lee Harvey Oswald, personen som kanske mördare USA's president John F. Kennedy. Haha, lite nervös, vi får det hur det går! :)
Så ska nog jobba lite med den presentatnionen nu!

Bara en sak till, tror inte jag har berättat för er. Förra onsdagen var det en 40-årig man som hoppade ifrån stora bron, alltså begick självmord. De hittade kläder, skor och en ryggsäck i floden men ingen kropp. Scary!!

Aja, hoppas ni sover gott i era sängar just nu där hemma <3 kram!!

Och JA, en bild kommer på mitt hår även fast de inte ser så speciellt ut! :P

My hair!

Just so you know, I have seen my hair's medulla :D

Okej, jag har klippt håret. Det känns väldig kort men jag har bara klippt det rund en decimeter så det är inte kort kort, utan bara ovant kort :) Så mitt hår är inte borta, det är bara lite kortare än vanligt. Typ lite längre än mina armhålor! :D

Kram kram, saknar min bästa Anna <3 :D Som förövrig snart fyller 18, hehe bara typ 2 och en halv månad kvar! :D

Redo för vintern! :)

Snart är det dax för snön att göra entre för sesongen. Jag är lite negavit till detta men vet att det kommer hända! :P

Iaf, idag så ändrade hela Amerika till vintertid så en extra timme, yey! Kl 11 var det dags för en modeshow. Själva showen var ganska tråkig men efteråt kunde man köpa klänningar. Jag köpte en blå klänning, ska ta bild :) Kollade även på en vit klänning men köpte den inte vilken jag ångrar så mycket!!!!!!!! Hatar mig själv just nu, den var så fin!

Aja, efter det drog vi vidare till en ski-sale. Fixade slalomskidor, slalompjexor, långfärdsskidor och ett par skidskor. Jag betalade bara för skidskorna för att då kan Erik och Robin sälja mina saker nästa år :) Det var en bra deal! Mycket snällt av dem. Det var grymt mycket folk där :O helt sjukt men lyckades nästan hitta allt som jag behövde!

Sedan drog vi vidare till ett cafe och jag fick varm choklad och en pumpakaka :) jag beställde en liten men fick en stor choklad :P haha.

Så nu är jag nästan redo för vintern. Behöver bara köpa en mössa, en varm halsduk och ev. en vinterjacka. Vi får se hur kallt det egentligen blir här :)

Kram kram, nu ska jag göra klart min läxa och vara lite mera arg på mig själv för att jag inte köpte min klänning!

May I have some butterbeer, please!

Halloj!

Har jag berättat att jag har klippt mig? Hmm, tror det var i torsdag som jag lär någon annan än Ida-Marie röra mitt hår med en sax. Men jag är faktiskt nöjd :) Det är kort men det är skönt även som det känns lite ovant.

Aja, idag har varit en smockad dag. Det började med att vi gick up kl 5.30 och satt i bilen kl 6.00. Det var nämligen något som kallas "Early bird sale", det är en stor rea i alla affärer i centrala Bath med 20% rea mellan 6-8 am. Så vi åkte ner dit. Jag behövde skaffa ett par vinterskor så det var ett perfekt tillfälle.
Vi åkte ner dit igår och spanade ut lite saker som vi ville ha så vi var redo för idag. Jag sprang direkt till skohyllan men mina skor var borta. Kollade runt lite efter andra skor men hittade inga som jag ville ha. Då slängde jag en blick till barnavdelningen och såg ett par skor som var okej, ganska klumsiga men varma så det var okej. Haha, intressant va att jag handlar skor på barnavdelningen ;)

Dagens inköp blev: Vinterskor, två par fingervantar och ett par tumvantar. Mycket nöjd! :)

Vi kom hem vid 8.30. Då gick både jag och Flemming tillbaka till våra sängar och sov fram till 10.30 då Sam (Robin och Erik's barnbarn) väckte oss med lite fin tummusik. Yey! Vi packade snabbt och drog iväg till badhuset. Det var mycket roligt! :D

Idag var det även ankomstträff för alla YFU utbytesstudenter i Maine. Lite sent men bättre sent än aldrig, right? Iaf, det var mycket roligt att träffa de andra två. Anna - Japan och D-något, minns inte - syd korea. Båda var mycket snälla och roliga. De kom vid 12.30 tillsammans med deras värdfamiljer + Mike (area-rep) + Sam (YFU-rep). Vi hade möten både i stor grupp men sedan tog de oss studenter åt sidan så hade vi ett litet snack. Det var skojsigt!
De åkte hem vid 6 pm!

Sedan dess har jag gjort lite läxor och degat. Imorgon är det en modeshow i skolans aula som vi alla ska gå på, ska blir super kul! :D

Hoppas ni har det bra där hemma, saknar er. KRAM <3

Harry Potter

Sitter just nu och kollar på Harry Potter. Haha, vi var tvugna att komma in i den magiska världen igen för snart kommer först delen av 7:an ut. Har hört att den ska visas i 3D :D SUPERKUL!!!
Har aldrig tidigare noterat den engelska dialekten som de pratar men nu hör jagg den klart och tydligt och stör mig på det :P haha!

Jag har försökt fixa en ny design men jag blir aldrig nöjd... åh!

Aja, hoppas ni sover gott just nu <3

Design Workshop

Blev just klar med mitt projekt, ett självporträtt med massa text över. Kan lägga upp lite exepmpel på saker jag har gjort i denna klass :) Enjoy och dömm mig inte för hårt!


Typographic Portrait


Tyopgraphy - lära sig vad saker heter och så


Personal letter


Three quotes


Three quotes


5 Principles - min första sak i Design Workshop


Inte så bra enlig mig men aja :P

Nu har ni fått sett lite vad jag jobbar med varrannan morgon!
Kram kram <3

I skolan!

Idag är det ganska varmt men regnigt, är nåogn slags storm här just nu med väldigt mycket regn och blåst. Dock så tycker jag att det är ganska normal regnigt men aja ;)

Snart börjar skolan och idag är en ganska lugn dag. För har jag design wordshop, sedan engelska och där kollar vi på film, i forensic ska vi läsa varandras presentationer och sedan är det yearbook och det är alltid soft. Sedan är det helg :D jippie! Känner att jag behöver en helg nu för att vila bort min huvudvärk...

Nu ska jag repetera mina vocabwords :)

Kram kram <3

:D

Oj, glömde skriva.

Cia och Eva, superkul att ni också läser min blogg!!

Cia - försöka är alltid ett bra första steg :D

Eva - haha, har du fortfarande inte fått iväg korten? Julkort är alltid en bra ide. Målet kan vara att det ska finnas på kylen hemma på Dalgatan när jag landar i Sverige!

Hoppas ni har det bra, kram <3

Halloj!

Nu sitter jag och kollar på Grey's Anatomy. Åh, älskar det programmet <3

Var tvunget att ta en paus i mina läxor, har jobbat med min presentation hela kvällen. Orkar inte se på den mer så det får vänta tills morgondagen :) hehe... Yes, I know today is my "I don't care-day"! MOhaha

Efter skolan idag så körde Robin mig till en frisör vid namn Margarita. Jag har veta klippa mitt hår i några veckor nu men har varit lite nervös då jag inte gillar att byta frisör. Men just nu har jag inget val då jag inte har råd att sätta Ida-Marie på ett expressplan hit ;) hon var mycket trevligt och än så länge är jag nöjd med resultatet. Men det verkliga resultatet kommer alltid fram efter du har tvättat håret själv en gång, men vi får se :)

Sedan åkte vi till Dan och Sues hus i Brunswick. De är intresserade av att byta hus med min familj nästa sommar så jag åkte dit och fotograferade lite bilder så de kunde se. Båda är så trevliga och ni skulle sett de kort som Sue tillverkar. Supercoola!!! :D Tror att detta byte kan bli bra. Åh, länktar verkligen till familjen kommer <3

Sedan kom vi hem igen och sedan dess jag har gjort läxor och ätit middag så detta är en välbehövlig paus men innan det är dags att sova måste jag lära mig 18 vocabwords. Yey :P

Här har ni bilder på mina två pumopr som jag fixade inför Halloween :)


En fladdermus :)


Angry face

Kram kram <3 hoppas ni har det bra hemma!

Torsdag :)

Idag är det den 4:de november. Det betyder att min vän Hanna fyller 18 år :D ett stort grattis till dig, hoppas du får en underbar dag <3<3

Idag har det varit en medioker dag. Huvudet spränger snart sönder mig!!!!!! Fjärde dagen med huvudvärk, snälla gå över snart!! Vi kollar just nu på en film i engelskan. Children of the corn, den är superkonstig men det är skönt att kolla på film ;P Imorogn ska hon fixa popcorn till oss :D haha, high school <3

Jag har ett projekt att redovisa på måndag om Lee Harvey Oswald, mannen som mördare president John F. Kennedy. Presentation ska dock vara klar imorgon och det visste inte jag så ikväll blir en superroligt kväll, yey!
Efter skolan ska jag dock åka till ett par som heter Sue och Dan. De är intresserade av att byta hus med min familj i sommar så min familj kan komma hit och se hur jag har left :D åh, jag längtar redan tills jag kan möta dem på flygplatsen <3<3<3

Drömde i natt att jag hade höstlov och åkte hem över lovet. Min familj var jätteglad och det var kul att träffa dem igen. Jag åkte även till stallet. Ronda var superglad och jag stod säkert i timmar och kramade henne och sedan kom någon unge och snodde henne. Då blev jag ledsen :( sedan gick jag till klubbis och det var folk där men alla ignorerade mig och lodsades att jag inte var där! :( :(
När jag drömmer att jag är hemma så känns det faktiskt som om jag är hemma, miss u all! <3 och snälla ignorera mig inte när jag kommer hem xD det var inte roligt <3

Kram kram <3

Ny design?

Tjabadabadoooo! :P

Jag sitter nu yearbook class. Vi har gjort allt som vi kan göra för tillfället så jag sitter och funderar på att fixa en ny design till bloggen. Självklart så har vill jag fixa bloggen nu, nu, nu när jag har två projekt som jag måste jobba med ist :( men jag ska iaf försöka fixa en ny deisgn iaf!

Är det för tidigt för en vinterdesign? Eller någon som har något förslag?

Kram kram!

Frost!

Idag vaknade jag upp efter en hel natts sömn, det var länge sedan så det var underbart :D Nu sitter jag i skolan, idag är det onsdag så vi har sen start, alltså 8.40! YEY!!

I natt hade vi sesongens första riktiga frost!! Marken var glittrig och frostig, vackert men deperimerande för det betyder att mer kyla och vinter är på väg. Usch, vill inte ha vinter! :P
Hur är det med vädret hemma i Sverige då?

Kram kram från kalla Maine! ;)

Hej alla glada!

Vill börja med att säga att Säfva Ridklubb är en bästa klubben som finns <3 Alla där är grymt saknade och grattis till segern i sista omg i div II hoppning. Ni är så grymma!!! :D

I söndags var det Halloween. Dagen började ganska normal med att jag gjorde lite läxor och red Appy. Han har förövrigt blivit mycket bättre nu :) duktig pålle!
Sedan åkte vi (jag, Robin, Erik och Flemming) till ett hus i Bath för att äta middag och ta hand om alla barn som kom för att få godis. Hon som bor i huset är bortrest så det var ganska perfekt! Först var det lite trögt men sedan satte det igång. Från 5-7 kom det barn i strömmar, helt grymt mycket barn! En väldig skillnad ifrån Sverige haha :P Det är också coolt att se hur fräsigt folk pyntar sina hus, vissa kan man knappt se dörren på! HAHA!
Men det var en väldigt rolig Halloween med många skratt och skrik. Jag höll på att dö en gång när jag kom tillbaka till middagsrummet och Flemming skrämmer mig, usch fy! Men jag överlevde! :P

I går vaknade jag upp med en väldans huvudvärk, inte roligt men jag gick till skolan ändå. Dagen var ganska trög eftersom jag var så trött och hade ont i huvudet. Efter skolan sov jag en timme och sedan kom Susi och hämtade mig. Vi red tillsammans, mycket roligt :P

Idag var jag ännu tröttare och huvudet dunkade nästan hela dagen. USCH USCH! Hoppas att det går över tills imorgon. Nu måste jag jobba vidare med mina läxor, har två stora projekt som jag presenteras nästa vecka + mina normala läxor. Yey!

Jag har fixat två pumpor men bilderna är fortfarande i kameran, ska försöka få in dem snart!!

Notera att jag har lagt in en länk till utbytesstudent.se i min meny! Där kan ni läsa och hitta många utbytesstuderters bloggar :)



Kram kram, hoppas ni har haft en grym Halloween!! <3 :)

Kommer...

Inlägg om halloween och sånt kommer. Har inte ork eller tid att skriva idag, får se om jag skriver imorgon!

Åh, saknar er så himla mycket! <3

RSS 2.0