Bildbomb 3

Tredje och sista delen :)


Jag i backen :)

Flemming i backen

Flemming

Doritos <3

Haha, panorama!

Panorama igen!

Vi var experter på att göra äckliga drinkar av resterna!!

Blää

Fy!!

Moi!

Flemming hopp!

Jag åkte någon konstig grej, haha!

Mitt kaninhopp, asg!!

Påpälsade för att skyddas ifrån den piskande snön!

Snömannen!

Jag :D

KRAAAAAAAM <3

Bildbomb 2

Här kommer bilderna ifrån Flemmings kamera :)


Smickrande bild på mig, kom just ut ifrån duschen!

Morgonmänniska? NEJ!!!

Fönstret :)

Backen

Anläggningskarta

Lift :)

Merci

Konstig klädstil eller vad?!

Toppen av berget!

Lift igen

Jag i backen

Snart kommer del 3 :)
<3

Bildbomb 1

Här kommer bilderna ifrån min kamera. Tog ej med den till backen så när jag får bilderna ifrån Flemmings kamera så kommer resten av bilderna :)


CC - CarCandy

Gränsen till Kanada

Kanada

Vårt rum! :)

Haha, eeh?

Kanadensiska pengar

Bananagrams :D

Min hörna :D

Dörren

Gången utanför dörren!

Utsikten, var finare med klar himmel och sol!

Hotellet!

Snart kommer del 2 :)
KRAM <3

Quebec

Vi kom hem igår men var otroligt trött så skippade bloggen!

Jag har iaf haft det bra med slalom, längdskidor, god mat och snö! I fredags så snöade det hela dagen vilket var både bra och dåligt. De något isiga backarna blev så grymt mycket bättre att åka på men snön gjorde ont när de piskade i ansiktet. Men det var en rolig dag :)
Vi åkte slalom båda dagarna ifrån 9 till 16 så mycket slalom där!

Igår, lördag, så vaknade vi ganska tidigt, åt frukost och sedan packade vi bilen. Innan vi åkte hem så åkte vi längskidor i någon timme. Jag failade så grymt mycket genom att ramla typ 100 ggr men det gjorde de hela myyycket roligare och dessutom var det nysnö så det var mjukt. Så jag var ganska täckt i snö efter ett tag! ;)

Vid lunchtid så korsade vi gränsen till USA igen och vi tog oss hem säkert och bra!
Så det var en mycket rolig resa!

Snart kommer det en bildbomb :D (då blir du nöjd va, Josse? ;P)

Slalom!

Idag har jag och Flemming åkt slalom, från 9 till 16. Det var mycket roligt, sjukt fint väder och precis lagom temperatur!!! Dock var backarna lite isiga men det var okej. Så benen gör lite ont men det är bara att vila och komma igen imorgon :D

Vi tog bilder med Flemmings kamera så kan inte lägga upp dem här nu men imorgon kommer jag, trovligtvis, ta med mig min kamera. Vi får se hur det går!

Kram <3<3

<3



<3<3<3

Lite tankar...

Vet ni en sak som är konsigt? Livet hemma i Sverige känns som en dröm. Som om det inte är verklighet. Det är en sjukt konsigt känsla. Tänka att ni lever ert vardagsliv precis som vanligt, precis som förra året, bara utan mig.

Det känns som om Sverige-livet är på paus och när jag sätter min fot på svensk mark igen så är det som om jag tycker på play-knappen och allt kommer fortsätta som vanligt den 18 aug då jag lämnade Sverige. Det är väldigt svårt att beskriva, tror bara att det är för att jag har varit borta så länge! ;)

Allt kommer nog tillbaka när mitt avresedatum närmar sig!
Love you all!
Kram <3

Canada

Nu är jag framme i Kanada. Vi har åkt lite längdskidor vilket var en upplevelse :P personligen tycker jag att längdskidåkning är ganska långtråkigt så därför måste man själv ta på sig att göra det roligt. Haha, det är kul att åka ner för långa isiga backar utan spår, slutade ofta med att jag ramlade xD

Jag är här med min värdfamilj, fick en fråga om det :) Fick en annan kommentar ifrån Josefin om att inte åka in i några träd. De är lugnt, Flemming skörde ner alla träd idag!!

Juste, uppdateringen kanske inte kommer bli lika bra som jag har lovat för att vi har inte internet i rummet utan bara i de allmänna rummen, så skriver nog bara något på kvällen. Kanske skriver ett tidsinställt!

Tack så mycket för att ni skriver mer kommentarer, de uppskattas verkligen <3
Har tyvärr inga bilder då jag inte hann ladda in dem innan gick hit! Men det kommer!

Skriver med imorgon <3 KRAM!!!

Rapport ifrån resan hit!

Just nu är jag i Vermont, vi har åkt ifrån West Bath Maine genom New Hampshire och nu är vi i Vermont och snart ska vi korsa gränsen till Canada. Spännande! :) Vi har suttit i bilen i ca 5 timmar och det börjar bli lite långtråkigt, även fast jag har sovit större delen av resan :)
Det var en kort rapport!
Kramisar <3

På väg! :)

Precis nu så sitter jag i bilen på väg till Kanada. Har en 7 timmars resa framför mig, blir nog ganska mycket sovande skulle jag tro ;) Som sagt så kommer jag nog skriva något/några inlägg som jag kan lägga upp när jag kommer fram. Vi får se om jag hittar på något intressant att skriva om annars kommer bara massa svammel!

here I come!
Kram <3

My: Ofta ni inte har lov? Har ni lov någongång innan graduation?! :O


Bonjour mes amis!

Okej, jag kommer fortsätta att uppdatera bloggen om ni kommenterar. Deal? ;)

Just nu håller jag på att packar för imorgon drar vi till Kanada i några dagar för att åka skidor. Det ska bli superroligt :D jag kommer ta med kamera, kamerasladd och datorn så jag kan lägga upp bilder här!

Hitils har mitt lov varit lugnt och skönt vilket är bra. Inga läxor, tidiga mornar eller stress. Wonderful! :) Hoppar ni också har haft ett bra lov än så länge.

Så imorgon blir det bilresa i ca 7 timmar, yeey. Så kommer nog skriva några inlägg då i word och lägga upp dem när vi kommer fram. Det blir nog super :)

Juste, de pratar franska där, hehehheheheh. Jag kommer nog vara list lost, får klara mig på den franskan som jag kommer ihåg ifrån grundskolan (vilket inte är så mycket!!).
Au revoir! :)



Noll inspration!

Just nu har jag ingen inspration för bloggen. Jag skriver för er, för att ni ska kunna följa hur jag har de och vad jag upplever här borta. Jag har en dagbok som jag skriver de jag skiver i bloggen men i en djupare aspekt med mera åsikter och vad jag tycker om saker, mer personligt. Så jag behöver inte denna bloggen för mig själv.

Just nu känns de som om ingen läser vad jag skriver, så varför skriva? Varför skriva om mitt liv här på två ställen och låta de ta dubbelt så lång tid när de inte är nödvändigt.

Vill ni har inlägg här, så gör er hörda. Kommentarer och feedback är de som får mig att driva bloggen vidare och när de inte existerar så finns de ingen inspration inom mig.

Så, vill ni att jag ska fortsätta skriva?


Min dagbok <3

Loov! :)

Nu har vi lov, samma vecka som ni hemma i Uppsala :) superskönt, behövs verkligen. Har inte riktigt varit på topp den senaste veckan, inte hemlängtan, andra saker. Idag var allt bättre men lov är alldid skönt!!

Så under lovet ska jag rida, umgås med kompisar och åka skidor :) de blir nog super!!
Hoppas ni får ett underbart sportlov! :)
<3

Designbyte?

Bara jag som har tröttnat lite på min bloggdesign? :P Jag brukade tycka att bloggdesignen var det roligaste med att ha en blogg men just nu har jag inte inspration även fast jag gärna skulle vilja byta...

Så om någon har extra tid, inspration och snällhet så får någon gärna göra en till mig (A) Annars kan jag fixa en själv, men de kanske inte händer innan sommaren ;P

aa

Lite random bilder


Happy Valentine's day! :D

Idag är det alla hjärtans dag :) man firar de lite mera i familjen här än vad vi gör hemma. Så imorse väntade dessa saker på mig :) självklart gav jag sakner till dem också! B.la. så gav jag Flemming en stor ballong som han tvingades bära runt hela dagen i skolan ;)



Och sedan fick jag en sjungande nallebjörn :) gjorde en fin liten video med honom! Tänkte göra allt i ett videoinlägg men så blev de icke :D



Hoppas ni har haft en bra Alla Hjärtans Dag <3

10+11+12+13 :)

Jag lever, lite för mycket! :) har haft fullt upp de senaste dagarna så datorn och så har blivit lidande men men. Jag ska försöka uppdatera er lite snabbt vad som hänt de senaste 4 dagarna!

Torsdag, feb 10
Hade matteprov och det var typ de enda intressanta i skolan. Efter skolan så följde jag med Maddi och hennes kompis Mckayla till deras stall. De är verkligen ett supermysigt stall men lite kallt, eller så var det bara jag som klädda mig för dåligt! Jag tog han om en häst vid namn Pablo och sedan kollade jag på när de red! :) Det var en kul eftermiddag. Sedan blev det hem och göra läxor! Whoho :)

Fredag, feb 11
Vanlig skoldag. Älskar verkligen min Digital Art klass, vi gör allt i photoshop än så länge och lär mig verkligen mycket och vi gör roliga saker och har inga läxor. Efter skolan så åkte jag hem till Kelci. Var där tsm med Kelci och Jessie fram till 7 då vi åkte in till Brunswick tsm med Leigh och Sarah. Vi gick på bio och såg "The Roommate". Lite läskig men en helt okej film :) Fast hon är ett freak!!! Men om ni inte har sett den så se den :) Sedan åkte vi hem, kom hem vid 10.

Lördag, feb 12
Sovmorgon, äntligen!!! :D vaknade vi 10, åt frukost och duschade. Vid 12 åkte vi ner till Portland. Hade ett möte med de andra utbytesstudenterna i Maine, vi är bara 4 stycken, hahah!! :P Men det var roligt och god mat och massa chips, yeey, hängmage!! :D
Sedan åkte vi tillbaka till Bath vid 4 och därefter åkte jag hem till Kelci igen. Fixade mig tsm med alla personer där, typ 7 stycken. Och sedan vad det en skoldans :) roligt även fast jag var trött!

Söndag, feb 13
Hemmadag :) idag har jag gjort lite läxor och snart ska jag skriva i min dagbok och städa mitt rum lite granna. Sedan fåt vi se vad som händer!

Kram kram <3

Snart helg :)

Nu är det torsdag morgon, imorgon är det fredag (vilken upptäckt va?!). Just nu sitter jag i min study hall och skriver ett tal om kärlek, haha. Det är ju alla hjärtans dag på måndag så min lärare tyckte att det passade bra. Ingen aning om vad jag ska skriva dock, men men, det kommer nog :)

Efter detta har jag historia, vet inte riktigt vad vi ska göra, eller joo, tror att vi ska prata om USA's invardering av Irak. Kul........
Sedan har jag matte, vi har matteprov, håll tummarna för mig! :)

Efter skolan ska jag förja med Maddi och hennes kompis Mckayla till deras stall, det ska blir roligt :D Hoppas bara inte att det är för kallt, jag tog inte med mina tjockaste täckbyxor!
Efter det får vi se om det blir att gå på basketboll match, det är tjejernas "seniorgame", då uppmärksammas alla seniorer. Det är kul :) Vi får se hur trött jag är och vart jag ligger läxmässigt!

Hoppas ni har det tipptopp! :)
Kram! :)

Tack så mycket! :D

Grattis på namnsdagen Fanny :D TAACK!! Här har man inte namnsdagar men jag tänker fira min namnsdag lite iaf, hehe!


Tack!

Igår på posten fick jag en mycket trevlig överraskning. Perfekt tajming då jag inte mådde så bra igår! Men detta gjorde mig mycket gladare!
Du får en kram när jag kommer hem :D

TACK SOFIE <3<3


My day!

Dagen har varit bra men runt 10 så började jag må skit. Mådde illa och hade huvudvärk, så nu ligger jag i sängen och ska ta tag i lite läxor...

Lite bloggtorka just nu..


Hoppas er dag har varit toppen!
Kram <3


Lärarna på Morse!

Här är två youtube-klipp som lärarna på min skola har gjort, haha! :) enjoy!!





Där har ni en lite inblick i Morse High School! :)
Kram :)

Dagen i stallet

Är helt slut i kroppen efter en heldag i stallet. Verkligen inte van att hänga runt där längre och göra alla vanliga sysslor. Haha, kände mig så grymt otränad. Men det ska de bli ändring på! :)

Idag så frågade Sarah (min ridlärare) vad jag önskade att vi skulle göra och då sa jag fokusera på min sist. Så då undrade hon om det var okej om hon longerade mig och självklart sa jag ja! :)
Så min lektion blev en sitsträning, grymt bra! Fick verkligen till mina armbågar, händer, blick, hälar, höfter och hela altet. Mycket givande lektion, fortfarande är det mycket som de behöver jobbas på men det går framåt efter varje lektion! :D Jo, juste. Jag red Tori idag igen! Dock var hon lite trippig och ville inte riktigt lyda och vänta på kommandon ;)

Sedan var jag kvar i stallet till lite efter 4, hjälpte till hela dagen :) riktigt roligt och trevligt tsm med Laura och Meridith. Dock är min kropp helt död nu, frågan är om jag kommer kunna gå imorgon? Det får vi se ;)

Tog inte med mig kameran så har inga bilder, tyvärr... så inga bilder i detta inlägg! :)

KRAM!!!!!


Stallet imorgon! :)

Imorgon kl 8 åker jag iväg mot stallet. Ska hjälpa till lite under dagen samt rida lektion :) ska bli så roligt!!!

Skriver hur det gick sedan, får se om jag tar med kameran eller inte!
KRAM <3

I skolan

Nu sitter jag i skolan, det är snart dags för period 2. Då ska jag ha historia prov, vi får se hur de går :P Det handlar bland annat om var som händer i Egypten, har ni hört/läst om det? Så hemskt, hoppas verkligen att allt löser sig på bästa möjliga sätt (att Mubarak avgår och de får en demokrati!).

Sedan ska jag ha matteprov, det fick jag reda på igår, hehe! Har tänkt på de, folk skulle alltid tillåta en lärare i Sverige att göra så. Ge läxor ifrån en dag till nästa och meddela proven dagen före. Så här gäller det att vara uppmärksam! :)

Jao, denna period är slut om 7 min, 9.12. Udda, jag vet!

Wish me luck on my tests! :)
<3

Svar på kommentarer:

Tove
Skulle gärna höra om hur du tycker det är att vara i USA, om du är glad över att du tog chansen osv. Och vad du tycker om "företaget" du "åkt med".


Ha det bra!

Svar: Jag tycker det är otroligt spännande och annorlunda att vara här men jag kan erkänna att jag skulle inte vilja bo här. Ett år är tillräckligt :) Just nu är det lite upp och ner över om jag är glad att jag tog chansen eller inte. Vissa dagar önskar jag bara att jag hade stannat hemma och fortsatt med mitt liv, ett liv som jag trivdes grymt bra med. Att det inte var värt att offra det för att åka hit men andra dagar känns det bättre. Jag trivs här men jag har inget överflöd av vänner och är inte sprudlande glad varenda dag. Men jag kommer nog vara glad att jag åkte i framtiden, tror de ger mer än vad jag förstår i dagsläget.
Min organisation, YFU - Youth For Understanding, har varit superbra under hela prosiduren. Gillar verkligen YFU, trevliga och har ett mycket bra koncept med det hela. Verkligen en organisation som jag kan rekommendera! :)

Minna
Har en fråga som jag kom att tänka på :) Vem är det som bestämmer när det är Snowdays? Och är det det för alla när det är det eller bara just eran skola? :D


Svar: Detta var en sak som jag var tvungen att fråga mina kompisar i skolan för jag har ingen aning. Det är tydligen en man, som typ är chef över alla skolor i vårat destrikt och det destriktet kallas RSU 1. Så när jag kollar efter om Morse (min skola) är stängd så kollar jag efter RSU 1. Så när RSU 1 är stängd så är skolorna i det destriktet stängda. Sedan finns det andra destrikt runt omkring i Maine :) Har inte riktigt 100% koll är bara glad när vi har snödag! Speciellt eftersom jag är senior, och seniorer behöver inte ta igen snödagar! :D

Kajsa
Så du rider i USA? Har du ridit mycket i sverige?


Svar: Jaa, just nu så rider jag här. Det har varit lite komplicerat med ridningen ett tag men nu har jag börjat igen. Nu har även lite andra tankar kommit in om ridningen, men det är inget jag avslöjar ännu. Men ja, just nu så rider jag.
Hmm, ska inte säga att jag är expert på att rida. Men jag red på ridskola innan jag åkte hit. Jag var då fodervärd på en D-ponny vid namn Ronda. Ett underbart ponnysto! Henne red jag tre ggr i veckan, två lektioner och en uteritt + att vi tävlade. Saknar henne grymt mycket men jag vet att hon har det bra där hemma :)

q
Två bilder på mig och Ronda :)

Sofia
Vad är den största skillnaden mellan din skola i USA och din skola i Sverige? Svårare, lättare? Roligare, tråkigare?


Svar: Hm, skolan här är väldigt annorlunda jämförelse med mitt gymnasium hemma. Här har vi fasta tider varje dag, och alla har dessa tider. Alltså blir det väldigt packat i korridorerna mellan lektionerna. För att vistas i korridorerna under lektionstid måste man ha ett giltigt pass ifrån en lärare, annars får man kvarsittning. Så vi börjar 7.40 varje dag och slutar 2.05. Gillar schemat bättre än schemat hemma, börjar hellre lite tidigare och slutar tidigare än tvärt om ;)
Skolan är också lättare här. Hemma så var jag väl ett medelbarn betygsmässigt, här har jag toppbetyg just nu (vi får se hur länge de håller, hehe). Då man har samma klasser varje dag i en och en halv timme så blir det väldigt koncentrerat. De ger också läxor till nästa dag, det skulle elever inte tillåta i Sverige, iaf inte i min skola. Men måste ha några dagar på sig. T.ex. fick jag veta idag att jag har ett matteprov imorgon. Kul. Bara att gilla läget.
Elever har också mer respekt för lärare här vilket jag tycker är skönt! Så skolan är nog roligare här! :)

KRAM <3

Lugnet efter stormen! :)

Idag har vi haft en superfin dag, blå himmel och kritvit snö :) Vi har ca 70 cm snö nu och det kommer mer på lördag och i början på nästa vecka. Måste erkänna att jag inte trodde att USA hade så här mycket snö! Jag vill ha vår men det kommer nog dröja ett tag...

Nu ska jag göra mina läxor och plugga lite matte och historia. Har prov i båda ämnena imorgon, yey! Sedan är det helg. Ska svara på lite kommentarer ikväll mellan läxorna och Grey's Anatomy! :) Äntligen är pausen över så nu visas nya avsnitt igen, finally!

Kram <3 :)

Final grades!

Idag så har alla mina betyg blivit klara och inskickade :) tänkte dela med mig av mina betyg eftersom jag är så generös, hehe!


Grymt synd att jag inte kan få credit för mina kurser här i svenska betyg, skulle ha grymma betyg då! :P Aja!

Jag har precis blivit klar med min historia läxor, har bara ett tal att skriva idag men jag har tid, det är ju snödag. Det känns dock inte direkt som en storm utan mera som snö, mycket snö :P men vinden kanske kommer senare.
Kram <3

Your choice! :)

Känner att min blogg är väldigt tråkig.... har inget direkt spännande att skriva om. Bara samma sak om och om igen, skola, stall och annat...

Insperation, kom till mig!!

Mammut på G!

Har ganska nytt kommit hem ifrån skolan och är ledig imorgon för skolan är stängd pga snöstorm. Vi ska tydligen få en "Mammutstorm" imorgon, haha, lite roligt namn. Nejdå men det är en grymt stor snöstorm som drar in över Maine i natt och kommer på gå till torsdag morgon, yeey, mer snö -.- jag som hade börja hoppas på vår!
Eventuellt så kommer vi ha snödag på torsdag också, det återstår att se :)



Haha, tycker faktiskt att det ska bli lite spännande! Vi har inte riktigt sånna här extrema väder i Sverige vad jag har upplevt! :P
Skriver mer ikväll, då den hemska stormen drar in, whoo!!
KRAM <3

RSS 2.0