Happy Birthday to you...

Idag är det Eriks födelsedag :D Vi firade honom med middag och så i söndags men idag är det lite mera firande med familjen här!

Jag och Robin ska snart åka till stallet och förhoppningsvis kommer vi därifrån med något slags kontrakt eller nått om att jag kan rida Appy tre dagar i veckan :) vi får se helt enkelt!

Ikväll blir det roligt, vi ska ha "cakenight". Det menas med att alla bakar någon sorts kaka och sedan får man en fjärdedel av alla :D MUMS! Jag tänkte bidra med kaddkaka för Flemming snodde min sockerkaka :( xD Men det blir nog bra, och gott!

KRAM KRAM!

HOT HOT HOT!

DÖÖÖR av värmeslag, det är 33 grader i skuggan! :O Liksom kl är 5 på eftermiddagen, då ska det inte vara över 30 grader i skuggan, usch! Och det ska typ pågå såhär några dagar till...

Iaf, vi åkte ner och åt lunch på en resturang som låg på en udde, jättefint! :D Dolphin var namnet! Huvudsakligen så serverade de seafood (mat ifrån havet). Jag hade ingen aning om vad jag ville ha så robin beställde in räkor till mig (friterade såklart!), en hummerrulle till sig själv och någon soppa. Jag fick smaka både hummer och lite av soppan och soppan var bara sååååå god <3 Hummer och räkorna var också goda :)
Mycket trevlig liten resturang med mycket god mat!

Då det var grymt varmt beslöt vi oss för att åka ner till camp (deras sommarställe) och bada. Jag hade tagit med mig mina badkläder men tanken på att bada i det kalla havet var låångt borta men det var så grymt varmt så jag bytte om, just in case!
Väl nere på bryggan så var jag bara tvungen att doppa mig, bara för att kunna säga att jag har badat i havet för från och med nu kommer det bli kallare, så det var nu eller aldrig!
Det tog sin lilla tid men efter ett tag (bara 10 min) så var jag i :D YEY!!!! Mycket stolt!

Sedan åkte vi hem och snart ska jag börja laga min broccolipaj, with me good luck!
KRAM KRAM! <3

08/30/10

Blev just klar med min del av städningen! ;) Japp, jag har ansvar för antingen köket, badrummet eller dammsugningen varje vecka. Vanligvis så ska vi städa på söndagar men tiden rann iväg igår så städningen fick bli idag ist :)
Denna vecka hade jag hand om badrummen, gillar att städa badrum för då ser man verkligen hur fint det blir :D när man städar badrummet så ingår det dock inte att städa toaletten, puh!

Ikväll är det min tur att laga mat. Tydligen så har man olika matdagar varje vecka, det visste inte jag så jag blev lite smått panikslagen när jag fick reda på att jag skulle laga mat idag. Fick tag på mamma, hon sickade lite recept. Tack mamma, du är bäst <3 Så ikväll står det broccolipaj på menyn! MUMS!

Idag är det ännu en varm dag, det är redan typ 30 grader i skuggan, är glad att jag inte har träning idag i denna värmen, hehe! Ingen aning om vad som händer resten av dagen, den som lever får se! :)

Nu ska jag springa ner och inventera i skafferiet vad vi har och vad som behöver köpas till för att denna mumsiga broccolipaj ska kunna utföras!

KRAM KRAM!

(Till Eva: Jag använder flitigt den rosa receptboken som jag fick av dig, den är jätte användbar. TACK!! :D)

Appy <3

Gick upp kl halv 7, åt frukost och sedan stack vi iväg till stallet!! :D Strålande sol och redan grymt varmt, usch, det kommer bli en stekhet dag idag…

 

När vi kom dit så träffade vi Caron. Hon hade rekommenderat att jag skulle prova Sally men igår var hon på en hästmarknad och fick med sig två hästar hem. En vit westernhäst och en appalosa som kunde engelsk ridning, perfekt!! Så det blev att jag red den ist vilket jag är glad över då Sally var lika stor som ett berg :O

 

Tyckte synd om appalosan för den hade inget namn, kallade den för Appy men vi ska nog komma på ett bättre namn åt den ;) Den var runt 150 cm i mankhöjd och var ganska smal, Caron sa att hon skulle göda upp den!! BRA! :D

 

Jag provred och den var jättesöt, ibland knäppte den av i nacken, ibland gick den i form (dock otroligt ostadig) och ibland bara med huvudet rakt fram. Den är inte så utbildad så det blir att rida grunderna ett tag så som gas och broms. Appy har en förmåga att när man gör halt så går han några steg, det ska vi öva bort ;) sedan ska vi även öva på att han ska ta innerskänkeln bättre. När han gör allt det så ska vi börja öva samma sak i trav och sedan gå över i galopp. Han behöver verkligen jobba med sin galopp, men det blir lite senare :) ett projekt som de sa! Hoppas det går bra!

 

Missade helt att ta med kameran så det blev inga bilder men det kommer nästa gång jag åker dit!

 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan efter lunch ska vi åka upp till Erik och Robins dotter, Hanna. Hon har hästar och grisar på sin gård ;)

 

KRAM KRAM!<3


Segling :)

Nu har vi kommit hem ifrån seglingen. Det var superfint och mysigt även fast jag inte kan någonting om segling. Ibland blev det dock lite läskigt när jag trodde att båten skulle slå runt eller att jag skulle få den dära pinnen som håller upp seglet i huvudet... men vi alla överlevde! :)

Sedan gick jag och Flemming och badade med Ellie, bushund <3

Här kommer lite bilder: (jag tycker själv att jag har blivit väldigt duktig med bilder!!! :D)


Erik :D


Mouse, den lilla båden :)


En hummermarkerare ;) här finns det en hummerbur!


Erik, Flemming och Robin :)


Haha, det blev ett lite missöde när vi skulle in igen. Först så fastnar Flemming där ute (nära att trilla i), då går Erik ut för att hjälpa honom, då fastnar dem båda där ute ;) efter lite jobb kom båda tillbaka torra igen! :D


April eller Cat. Den stora båten :)


Ellie badar :)


Jag och Ellie i dragkamp! :D<3


Flemming, Ellie, leksak + havet :)

En mycket härlig dag!!
Imorgon blir det stallet tidigt. 7am!
KRAM KRAM <3

Blue X White!

Jag lovade er att jag skulle fotografera en bild på mina blåa shorts att ha under kjolen och min rosett att ha i håret när jag är cheerleader. Så, varsågod! ;)



Nu ska vi äta lunch sedan ska vi ut och segla. Har aldrig seglar förut så vi får se hur det går ;) Hoppas jag överlever för imorgon ska jag provrida två hästar för att se vilken jag gillar bäst :D Det är dock tidigt imorgon, kl 7 am!! :O Aja, vad gör man inte för att få rida?

Kram kram <3

Carwash nr 2! :D

Idag var det uppgång vid 8 för att käka frukost och klä på mig rätt kläder för att sedan dra iväg till Carwash nr 2! Det är faktiskt riktigt roligt att spruta ner bilar med vattenslangar och kasta skum ;) hehe...
Vi har haft dessa två carwasher för att få ihop pengar till våra uniformer. Hoppas vi har lyckats ;) en man gav oss 100 dollar :O rik snubbe eller vad?! Men men, tackar och bockar!

Här har ni lite bilder:












Så där ser en carwash ut i verkligheten ;)

See ya later! <3

Bilder! :D

Här kommer lite bilder ifrån gårdagen! :D Enjoy!


Fyren :) det var mycket vackert där!


Jag och Flemming med havet bakom oss :D


ASG! ;) gissa om man blev sugen att springa lite på gräset bara för att? ;)

MUMS FILLIBABBA!!! <3<3


ÅH, tänk att ha det sådär i sitt rum?! :D


Min <3<3 BARA min!


Resultaten av den skandinaviska mataffären, mums :D

En mycket roligt och god (bokstavligen!) dag :D <3
KRAM KRAM! <3

08/27/10

Idag har varit en fullspäckad dag. Den började med cheerleading, som vanligt. Det gick riktigt bra idag, till och med med sideline. Hängde nästan med, måste dock öva lite i helgen, om jag kommer ihåg dem... hehe!
Som jag skrev tidigare så kommer jag att få låna cheergjejjer av Jamie (tränaren), supersnällt! Idag gav hon mig mina shorts (att ha under kjolen) och en rosett att ha i håret. Mycket sött. Ska ta kort imorgon så ni får se. Vi ska prova ut uniformer på torsdag efter skolan!
Yes, torsdag är första dagen i skolan om man inte räknar med välkomstdagen som är för freshmans och som vi kanske kommer få på för att se skolan och så! :)

Efter träningen så packade vi in oss i bilen och stack iväg till Portland. Där besökte vid den berömda fyren i Maine, det var mitt önskemål då det är det första som kommer upp när man söker på maine. Fyren och hummrar! :P
I Portland finns det även en skandinavisk mataffär så självklart åkte vi förbi den en sväng! <3 Jag tänkte köpa lite marabou choklad men den var så grymt dyr så det var inte värt det. Jag köpte dock en påse polkagrisar. Tanten i affären var supersnäll, hon fick reda på att det var min födelsedagsmånad så jag fick en hel kaka rundknäcke med mig som present, åh! <3 Mums!
Därefter drog vi vidare till freeport för att shoppa lite, jag köpte inget men det var en mysig lite "stad". Sedan åkte vi hem för att Flemming skulla ha träning och jag skulle iväg på match.

Japp, match, fotbollsmatch, kolla! :) Linsley och hennes kompis kom och hämtade mig vid 6 pm. Då åkte vi till Brunswick för att kolla på matchen. Det var inte så jätteinteressant match då Morse fullkomligt blev krossade, hehe! Men det var kul och jag lärde mig några regler, nästa match ska jag vara där och hejja med mina pomp pomps. GO MORSE! ;)
Vi stack efter första halvlek pga tristess, åkte till en glassbar. Jag köpte inget men Linsley och hennes kompis som börjar på R men som jag inte vet resten av namnet på köpte var sin! Därefter körde de hem mig och jaa, nu ligger jag här och ska snart sova för att imorgon är det carwash igen! YEY! Ska försöka ta med min kamera ;)

Oj, jag glömde totalt att berätta en av dagens coolaste upplevelser. Jag var på Dunkin' Donuts!!!!!! Såååå gott, tog en med glasyr på, MUMS FILLIBABBA! :D

Bilder kommer i nästa inlägg!
KRAM <3

Redface :D

Oh, glömde att berätta om resten av min eftermiddag! Jag har totaldamp på min dator! Ni minns kanske att jag berättade att jag glömde min installations-cd till min webcam? Nu har jag laddat ner drivrutinerna över internet och allt ser precis ut som hemma (=rätt!) men tror ni det fungerar????!?! NEEEEEEEEEEEEEJ!

A-R-G!

Så jag smällde ihop datorn och gick ner till Robin och klagade lite. Hon skulle iväg och köpa lite saker så jag följde med och köpte en datormus, gillar inte musplattan. Mycket nöjd med det köpet. Kollade även på vad webcams kostade, billigaste låg på 30 dollar. Njaa, tänkte jag. Då jag har fått reda på att datorn som jag  kommer få i skolan har inbyggd webcam beslöt jag mig för att vänta på den, även fast jag kanske inte får den föräns i oktober.
Aja, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Kram kram, slänger in en bild på min underbara nya röda datormus! <3


Det finns ständer även i Maine...

Tjaba tjena hallåååå! :D

Dagen började med cheerleading. Idag gick det hyffsat även fast jag inte är direkt bra men det var såå varmt, typ 30 grader och vi stod i stekande sol och vilket smarthuvud hade glömt sitt vatten?! JAG såklart! Aja, jag överlevde :)

Jag åkte hem och duschade (välbehövt efter en träning i den värmen!) och sedan som Linsley och hämtade mig. Vi åkte runt lite i Bath, Brunswick och Piffsburgh och lunchen blev tillslut på Fat Boys. Tyckte det var ett oroligt roligt ställe då det inte var något jag varit med om förut. Jag höll på att kliva ur bilen när Linsley säger "Man sitter kvar i bilen och väntar på att de kommer..." Då visade det sig att man sitter kvar i bilen med ljusen på, då kommer det någon och ger än menyn. När man sedan vill beställa så är det bara att slå på ljusen (på bilen asså...) igen så kommer de springande. Både jag och Linsley tog varsin fried egg and cheese sandwhich och en Frapper. Jag tog jordgubb och Linsley tog mocka tror jag. Frapper är typ som milkchake.
När vi var klara var det bara att slå på ljusen igen så kom de och tog betalt och därefter var det tack och hej leverpastej!

Efter det så var klockan 1, liite tidigt att åka hem så vi åkte iväg till en strand. Där gick vi lite fram och tillbaka, mycket trevligt även fast det var iskallt i vattnet! Sedan åkte vi hem, var hemma vid 2.30 pm! :D

En mycket trevlig dag! :D
KRAM

Fail!

En av alla tusen saker som jag tog med mig hit till USA var min webcam. Tänkte att det kunde vara roligt att prata med den på så att folk kan se hur jag blir fetare och fetare för vad dag som går :) vore inte så bra om ni fick en chock när jag kom hem.. nää!!

Asbra tänkte jag när jag skulle koppa in den, men fungerade den? NEJ, såklart inte. Vet ni varför!????!?!??!?! för att den dumma svenska blondintjejen glömde sin installationsskriva hemma i sverige någonstans. ÅH! Fett fail! Aja, enkelt tänkte jag då. Jag ber bara mamma och pappa skicka över den, inte mer än så. Självklart så kan de inte hitta den någonstans av alla ställen som jag har föreslagit, den är puttsväck borta!

Jag kommer att få en dator i skolan, hoppas hoppas att den har webcam annars får jag åka ner och köpa en! Men är ganska irriterad på mig själv för de! Men men, allt går att lösa :)
Skulle även behöva köpa en datormus, kanske finns något paketpris för webcam och datormus? ;) Håll tummarna för mig!

Aja, nu ska jag börja laga middag :D wish me luck!
Kram <3

It raining cats and dogs...

Dagen började med att vi åt frukost, ganska normalt va? ;) då regnade de lite, erik åkte ner till båten för att fixa lite och jag och Robin åkte lite senare ner till deras sommarstuga. Då regnade de det lite mer och blåste, de ligger vid havet. Vi gick ner och kollade på båtarna men kände inte för att blåsa ut på havet, hehe... då skulle ni nog aldrig mer se mig!! Vi plockade lite tomater och åkte hem igen :)

Jag satt och chillade ett tag och sedan kom Erik hem igen, då åkte vi till banken för att jag skulle prova mitt bankkort. Tog ut pengar och allt gick bra, nu hade de börjat regna ännu mera...
Nu sitter jag här inne igen och regnet står som spön i backen, herregud. Fast de börjar ljusna lite så vi kan ju hoppas att det slutar snart.. för mig får de gärna regna sålänge som de inte åskar ;) hehe!

Ikväll är det min tur att laga middag, vi får se hur det går. Ska laga något så simpelt som pasta och köttferssås! YEY! :D
Kram kram!

My room!

Okay everybody! This is my room :) I like it, it's pretty big and light (three windows!!) and with a lot of space for my clothes and things. That’s good, noooo that’s great! :D

Here are some pictures:

 

 

 

Yees, so this is my room :D
KRAAAM!


CP-English? ;)

CP - College Preparation
Hon - Honor

Så, nu förstår ni mitt schema bättre :D <3

Schedule! :D

Idag var jag och Flemming på skolan för att välja kurser. Våran studieguide var mycket rolig och hjälpsam så jag blev jättenöjd med mitt schema! Han sa att jag skulle få extra poäng bara för att jag var Svensk :D yey!!

Schemat är uppdelade i klasser 1-5 och i B (Blue) och W (White) day. Jaa, klasserna 1-5 förstår ni säkert men B och W day är lite annorlunda. Varannan dag är B day och varannan dag är W day. Vissa klasser har du båda dagarna och vissa bara en av dagarna :)

Så mitt schema ser ut såhär:

Höstterminen:
Klass 1

Chorus (Day B)
Design Workshop (Day W)
Klass 2
CP English 12
Klass 3
CP Biology
Klass 4
Contemp Deisgn (Yearbook)
Klass 5
empty

Vårterminen:
Klass 1

Speech (Day B)
Har inget på day W, kanske sovmorgon? :D
Klass 2
Hon Pre Calculus (matte)
Klass 3
Hon US History
Klass 4
Digital Art
Klass 5
empty

Just nu är jag mycket nöjd med mitt schema men vi får se om det blir några ändringar :)
Kram kram <3

Fancy stable or what?!

Idag efter lunch åkte jag och Robin till ett stall, inte för att kolla om jag kunde rida där utan för att kolla hur satsigt det var xD vi har blivit rekommenderade att bara åka dit och kolla. Så självklart packade vi ner oss själva och kameran och stack iväg! Här kommer bilder:


Inomhusridbanan :O asfin. Tänk att få rida på den!!!


Ridbanan igen... my dream!


Ett av stallen :) supermysigt!


Ett sött nyfiket litet föl :D love <3


Utomhusridbanan, tråkigt väder gör att den ser tråkig ut men den är säkert asbra att rida på!!


Alla hästar kunde gå ut i en liten minihage ifrån sin box :)


En av hingstarna!


Hingsthagar till vänster, en mega stor hage till höger och stallet rakt fram!


xD


Minihagarna utanför boxarna :)


Stallet utifrån :O


Jag och någon staty med stallet i bakgrunden! :P


Statyn och stallet!

Fancy huh? :P Det var supercoolt att bara vara där och känna atmosfären! :D Ska kolla upp om de ska ha några tävlingar där så jag kanske kan åka och kolla!

Kram kram! :)

En VÄÄÄN!

Idag har jag fått en vän! :D
Det är en tjej som jag har pratat lite med på cheerleadingen, Linsley heter hon. Idag efter träningen frågade hon om jag skulle göra något på torsdag efter träningen eller om jag ville följa med henne och käka lunch. WIII, räknar nog det som en vän just nu! :D happy!

Iaf, kom just hem ifrån träning. Är faktiskt nöjd med träningen, otroligt nog :D Vi övade lyft och jag är en såkallad "front", asså jag står framför och balanserar upp flyern. Kul och inte så komplicerat = BRA för mig! :D Sedan övade vi även lite på dansen som vi ska framföra i halvlek, kan den nästan nu. YEY :D Dagen börjar på topp!

Ändring, vi ska inte till skolan och välja kurser idag utan imorgon, tisdag, då inte rektorn hade tid idag! :)

KRAM KRAM! <3

Skolämnen... svårt!




Sitter nu här i soffan och ska snart dra mig tillbaka och sova lite :) cheeringpractice imorgon kl 8. Har inte övat ett skit i helgen, försökte liiite men jag kom inte ihåg några av danserna. Aja, de blir nog bra :)

Jag och Flemming har just valt vilka kurser vi skulle vilja ha. Vi får välja 8 kurser, självklart så har jag hittat fler kurser än så. Jag har 11 på min lista just nu xD åååh...
Min kurser på listan är:
American History - måste ha det för att jag är utbytesstudent
English - måste ha för att jag är utbytesstuden. Ganska självklart! ;)
Speech - sägs vara mycket bra och lärorikt :D
Biology - får inte ha det i Sverige så tänkte att jag kunde ha det här då och Robin sa att det var en mycket bra och rolig kurs!
Photography - SÅKLART!
Design Wordshop - man designar typ cd-omslag, hemsidor och använder photoshop. Verkar askul! :)
Math - känner att jag måste hålla upp matten inför 3:an i sverige, kommer vara helt lost annars!
Yeerbook - kuuuul!!! (vet dock inte om jag får ha det om inte så kommer jag ta... PE2)
PE2 - Team Sports ans Games - man testar olika sporter och så. Kommer endast ta det om jag inte får ha Yeerbook. Kommer träna ganska mycket annars på gym och cheering.
Chorus - kör, verkar ganska roligt men väljer bort det i första hand!

Haha, får se vad jag väljer imorgon :)

Kram kram <3

PANCAKES! :D

Idag blev det sen fukost. Men det blev en mycket god frukost, american pancakes! :D Först var jag lite skeptisk till att det var pannkakor då förra gången jag åt dem (för två år sedan på ett hotel) var de så grymt söta och äckliga men nu var de gjorda av Robin, så självklart var de jättegoda :D

Därefter hade vi ett familjemöte. Där fick vi reda på lite basic information så som tvätt, körning, skypeanvändning, städning av rummet o.s.v. Jag ska städa upp efter maten varje söndag, måndag och torsdag samt att det är mitt ansvar att laga mat på onsdagar. Vi får se hur det fungerar med träningar och så när skolan börjar men annars är det onsdagar som gäller. Mohahaha, nu ska jag laga något riktigt svenskt så som palt eller nått! xD

Här har ni lite bilder :D


Huset :) det är ganska gammalt men väldigt mysigt.


Morty, det är Robin och Eriks son. Han uppträdde på den där festivalen som jag skrev om igår! :)


Gårdagens båttävling, båten blev helt vattenfylld så de tömde den xD


Sing shim-me-ring fich, sing fish for me! <3<3<3<3<3<3<3<3<3 LOOOVE!!

American pancakes <3 :D med smör och sirap!

ÅÅHH, vad fet jag kommer bli! :D <3
KRAM KRAM!

Sverige, helt efter?

Hahahhaa, glömde nämna dagens roligaste fråga!
Idag på carwashen: (c-cheerleading poolare, j-jag)

C- "Vart kommer du ifrån?"
J- "Sverige"
C- Pekar på en bil och frågar "Har ni bilar i Sverige?"
J- "Neej, det har vi inte"
C- "Aha...."
J- "Haha, såklart att vi har bilar i Sverige!"
C- "Verkligen? Ser de ut som bilarna gör här?!?!"
J- "Jaa, typ"
C- "Coolt!"

HAHAHHA XD såå efter. Jag frågade sedan om hon hade varit utomlands någongång och då svarade hon att hon hade varit i Washington DC som längst... :) sööt!

Kram kram, god natt <3

Carwash!!!

Hahaha, kunde inte skriva igår om stallet då jag somnade direkt när vi kom hem. Somnade vid halv 7 och vaknade vid halv 12 av att allt var obekvämt. Tips: sov inte i jeans!! Gick upp och Robin lagade sen middag till mig bestående av omelett med ost på. SÅÅÅÅÅ gott, jag har gått runt och tänk på den omeletten hela dan idag XD hehe...
Efter det somnade jag om igen och vaknade vid 8, så nu tror jag att jag är ifatt med den amerikanska tiden!

Idag har jag varit med om något otroligt amerikanskt, enlig mig, CARWASH! Då jag är en cheerleader så var jag tvungen att vara med. Det var för att samla ihop pengar till våra dräkter. Först var jag lite off men sedan kom jag igång och det var riktigt kul xD folk bara körde in och vi sprayade och skrubbade och så! Nästa lördag kör vi igen vid brandstationen, kom dit om du vill ha din bil ren :D

Vid lunch blev jag hämtad av Robin. Då var deras barnbarn där, Edit och Sam. SUPERSÖTA!! Vi åkte till badhuset och badade, mycket najs. Visste ni att här får man bara bada i bubbelpoolen om man är över 16? xD

Sedan åkte vi till en "festival" där Robin och Eriks son uppträdde. Hans uppträdande var superbra men de andra var bara helt sjuka xD jag och Flemming garvade många gånger åt saker så som fiskar och så... (bilder kommer!!)
Jaa, vi var där ett tag och såg även på ett båt rejs. Det var en tävling på det där festivalen som gick ut på att de var olika lag som skulle bygga en båt på 4 timmar. Med den båten skulle det sedan ro ut till en boj, runda den, och ro tillbaka. Haha, det var skoj. En båt blev helt vattenfylld, bilder ifrån detta kommer också!

Jaaa, vi stannade på Moody's dinner på väg hem och käkade, feting najs. Nu är klockan 21.45 här och jag är fortfarande vaken. OTROLIGT :D fast ska nog sova nu så jag kommer upp i rimlig tid imorgon!

Kram kram <3

20/08/10

Nu är jag tillbaka igen efter en två dagars bloggstrejk. Blogg.se har inte velat sammarbeta med mig men lyckades just övertala den :D yees!

Skrev detta igår i word:

Inne på andra dagen nu, det läskiga är att det känns som om jag har varit här i några veckor! Dagen började med att jag vaknade vid halv 7. Då fajtades jag lite med min dator, datorn vann, och sedan gick jag ut på powerwalk med Ellie (hunden). Kände mig grymt duktig och när jag kom hem så hade Robin gjort iording frukost till mig så det var bara att slänga i sig det och därefter åka till cheerpractice. Jag och en annan tjej fick lite av en privatlektion av en av de bättre tjejerna så nu kan jag liiiite granna men jag är fortfarande dålig så det sprutar om det, men men, det var första träningen och jag överlevde. Hela passet började med 45 min styrka :O DÖÖÖÖ!

Japp, en hurtig morgon enligt mig! :)

Därefter åkte jag och Robin och handlade. Mycket interessant, en HEL hylla (låååång och höög) full med chips. Vad annars kan man vänta sig i USA? ;)

Sedan var vi hemma ett tag, najs att bara ta det lugnt, snart ska vi till ett stall till :D yey!

kram kram


Jet-lag, HATA!!

Jag är så sjutk jetlaggad, nu är klocken 18.43 här fast i mitt huvud är den 12.43 och jag vaknade kl 5 i morse. JIPPIE!

Jaa, ni har ju hört om min cheerpractice. Jag, Eric och Robin åt lunch och därefter körde Robin mig till ett stall kanske 20 min bort. När man gick in där så kom man direkt in i ridhuset (!) och där höll de på att lös hoppa en appalosa. Han var mycket duktig och sedan visade det sig att hon som ägde hästen går på Morse High School (som jag). Det är mycket bra att träffa några innan skolstarten! :)
Sedan gick vi upp för en liten ramp och där var stallet. Det var så sjuuuuuuuuukt fint och gulligt. Hade kameran i bilen och det var inte läge att springa och hämta den för att ta en bild men kommer kanske tillbaka dit och då kan jag ta en bild :D iaf, det var grymt sött. Mitt i stallgången stod en kritvit häst med blå ögon, hehe... den hade en sorglig historia bakom sig.
Ägaren till hästen kunde inte ha kvar henne längre så hon var tvungen att sälja hästen. De nya ägarna blev rädda för den så de gjorde ingenting med den pga av det. Så var det i 5 år. Därefter såldes den vidare till nya ägare som bara lät den stå i en hage i 2 år. Då fick den första ägaren reda på det och köpte tillbaka hästen så nu har den det bra igen. Hästen var smal men ändå helt okej. Den hade varit i stallet i 4 dagar nu och hon tränaden den i ridhuset ett tag :) på allt detta så är hästen döv xD

Allt som allt, i stallet finns 12 hästar. Mycket lagom och det är vääldigt fint och mysigt.

Efter stallet åkte vi till Robin och Eriks sommarstuga i södra Brunswick. De gick ner och badade i havet (KALLT!!) medans jag tog en tupplur, välbehövd!
Nu ligger jag här hemma igen i min säng och ska nog sova lite mer, hehe!
Hoppas ni har det bra i Sverige :D KRAAAM!<3

(Bilder kommer när jag orkar ladda in dem! :P)

Hey from America!

Nu är jag framme i West Bath, Maine, USA. Jag har precis kommit hem ifrån cheerpractise men eftersom jag är så trött efter gårdagens resa så kollade jag bara, det är typ som dans bara att man säger saker under tiden. Jag pratade även med några tjejer som verkar supersnälla!! Tummen upp! Och Mrs Leront (såå formellt), tränaren, verkar också bra och trevlig! Så imorgon blir det att träna!

Gårdagen var jobbig. Först att gå upp kl 4 på morgonen och säga hejdå till mamma och därefter åka till Arlanda och där säga hejdå till pappa. Usch!! Sedan sitta på planet i 9 timmar, vänta i New York i 5 timmar och sedan flyga till Portland i 1 timme. Sammanlagt tog hela resan 24 timmar, såå trött!

Jaa, så nu sitter jag här i mitt rum och än så länge trivs jag mycket bra! Nu ska jag packa upp mina saker och efter lunchen bli det en tur till stallet :D

KRAM till alla er där hemma! Saknar er! <3


Sista inlägget ifrån Sverige!

Tjollahopp!

Om 12 timmar sitter jag nu på planet mot USA, mot ett nytt land, nya människor och ett nytt liv. Känns helt sjukt rubbat, det känns fortfarande så grymt långt bort!

Idag har jag sagt hejdå till min bästa vän. Fy fan... kommer sakna henne så jävla mycket <3<3

Nej, nu ska jag gråta lite mer och sedan krypa till kojs!

Nästa inlägg är nog ifrån Usa!! :D kram kram <3

Imorgon gäller det!!!

Imorgon så sitter jag på planet till USA nu. Det är bara några timmar kvar och ändå känns det helt overkligt, så grymt långt borta!
Idag ska jag packa klart (jag började igår kväll, hehe), köpa några saker som fattas i packningen, fika med några kompisar samt säga hejdå till min bästa vän.

Jag hatar numera ordet "Hejdå", har sagt det alldeles för många ggr under de senaste dagarna. Igår red jag min fd foderponny för sista gången, det var skitkul under ridpasset men sedan kom tårarna. När jag väl börjat gråta kunde jag inte sluta, då kom allt till mig, att jag skulle leva utan stallet ett helt år.
Efter ridningen åt vi tårta som jag hade med, jag fyllde nämligen år igår, det var supertrevligt med skratt och prat men sedan skulle man säga hejdå även till dem, då kom tårarna igen. Jag grät så mycket igår att mina ögon blev helt torra, det tog slut på tårar...
Kommer sakna er så sjuuuukt mycket, stallet är typ mitt liv och ni är så himla bäst <3

Nu ska jag ta en dusch och sedan sticka ner på stan och fixa och fika. Många tårar lär det även bli idag...
Bilder ifrån packningen kommer!

Kram kram <3

3 dagar kvar!

Nu går tiden lite föör fort tycker jag, inte alls långt kvar tills jag sitter på planet. Fett skrämmande! :S

På packningsfronten går det dåligt. Jag har tagit fram lite kläder men därefter är det stopp. Måste verkligen ta mig i kragen och börja bestämma mig men det är såå svårt. Vill ta med mig allt och alla!! Nu har jag iaf börjat sortera lite bilder som jag vill ha med mig på min resa för att kunna visa för familj t.ex. mitt hus, mina kompisar, midsommar i Sverige och så :)

Nu har Nora varit här i snart en dag och jag tycker hon passar in superbra :D Verkligen synd att jag inte får lära känna henne bättre än vad jag kommer dessa fyra dagar. Har aldrig pratat så mycket engelska under en dag som jag gjorde igår ;) hehe, stolt!

Nu ska jag gå ner och baka en sockerkaka för om två timmar kommer släkten och ska fira mig och min brorsa samt säga hejdå till mig. Kommer nog bli trevligt men antagligen lite sorgligt... inte roligt att säga hejdå!

Nu ska jag sticka,
Kram kram <3

4 dagar kvar!

Tjollahopp tjollahej!

Jag och Nora har just bakat hallongrottor, vi är såå skillade :D Vi hämntade henne i morse på Kersögården i Stockholm och allt gick mycket bra så nu är hon hemma hos oss! Supertrevlig :D

Nu ska vi iväg till landet och bada och fira farmor. Det är så gryyymt varmt, 30 grader i skuggan!! PUH! Så måste kila ;)
kram kram! :D

(i övermorgon fyller jag 18 ååår!! :D)

5 dagar kvar!

Igår fick jag ett mejl ifrån Robil (min värdmamma) som skrev att jag nu är uppskriven på cheerleading. Så det blir det efter skolan nästa år ;) Vi är ganska många, närmare 40 stycken som är uppskrivna och det blir nog bra! Så träning mellan 8-10 pm fram tills skolan börjar sedan är det träning efter skolan, vet dock inte vilka dagar! :D Blir faktiskt lite taggad när jag tänker på det!!!

Nu är det bara 5 dagar kvar tills jag lämnar Sverige och det är nu det sorgsna börjar. Säga hejdå. Igår firade jag min 18-års dag och antagligen så träffade jag många av dem för sista gången innan jag åker. Mycket sorgligt! USCH, varför kan man inte packa ner alla? ;P

Nu ska jag börja leta fram lite bilder som jag ska framkalla och ta med mig till landet långt borta!
Kram kram! :D

Hej svejs i lingonskogen!

Här sitter jag (snyggingen till höger i bild) och skriver. Och där sitter du och läser. Roligt för oss! Johanna gör ett diagram över vilka som kommer på henes fiesta i morgon! Apropå det kan jag berätta om en incident tidigare i dag i köket:

 

Johannas pappa: Det är bra om det blir några bullar över i morgon som vi kan bjuda på när släkten kommer. Jag har bakat 78 stycken!
Johanna: Altså det kommer ganska många tjejer i morgon kväll så allt kommer nog gå åt.
Johannas pappa: Aha, hur många då?
Johanna: 7 stycken :D
Johannas pappa: :O!

 

Japp. Har man aptit så har man! Och eftersom jag har ätigt något onyttigt, typ läsk, godis och chips, varje dag under hela sommaren så har jag anamat något jag hört; nämligen att man bara ska äta sådant på lördagar. Och om man blir bortbjuden! Vilken tur att jag är bortbjuden i morgon då så jag kan äta hur många bullar jag vill (eller i alla fall 78 stycken!)

 

btw, gästboksinlägget är skrivet av mig; Anna, www.galenponnyunge.blogg.se (kolla in!)


7 dagar kvar!

Shit (okej, mååste verkligen sluta säga det ordet enligt mamma xD) om en vecka är jag i New York vid den här tiden!!! Herregud vad sjukt det känns, väldigt konstigt!

Idag har jag och mamma sorterat ut lite granna vilka kläder som jag ska ha med mig och så, det är mycket svårt att välja då man inte har någon aning om klädstilen där borta! Vi kom även fram till att jag MÅSTE ha två resväskor med mig då min ridutrustning kommer ta en hel del plats, hehe :P Så imorgon ska pappa ringa och kolla om det går!

Imorgon ska jag gå till min skola, trodde att jag hade satt min fot där för sista gången på väldigt länge men tydligen inte, jag ska få en påskrift ifrån min rektor som intygar att jag inte åker till USA för sportens skull utan för studiernas skull. Mycket spännande! :D

Vet ni, för en kvart sedan landade Nora (min familjs utbytesstudent) i Sverige :D Ska bli så kul att få träffa henne på lördag!!

Nu ska jag se på miss Marple till Anna kommer!
Kram kram <3

8 dagar kvar!

Shit herregud, om en vecka är jag nog ett nervöst vrak hela kvällen och natten xD haha!

Igår kväll satt jag och mamma och skumläste igenom min skolas regelbok, har inte hittat den tidigare. Dock är den ifrån 2008-2009 men jag antar att det är typ samma stuk och regler som nu!
Den 1 september är min första skoldag, läskigt men ändå spännande. Dock börjar jag typ skolan innan tuppen går upp 7.40 am (!!!!!) men slutar ganska tidigt, 2.05 pm, därefter är de sporter som gäller! Morse high school (min skola!) har en sorts poängsystem. Man måste läsa sammanlagt 23 credits under året för att få ta "graduation", av dessa 23 credits är 7,5 valbara och resten är redan bestämda. Så de ämnen som jag kommer läsa är: English, Social Studies, Sience, Mathematics, Health, Fine Art samt Physical Education. Visst låter det spännande? ;)

Det finns ganska många sporter att välja emellan. Då jag är för lat för att skriva ner dem så print screenade jag direkt ifrån regelboken, hehe!

(klicka för att se!)
Jag har ingen aning om vad SCLC och FBLA betyder så om ni har något förslag, bring them on! Jag visste först inte vad MOHIBA stod för men idag kom jag på de!! MO - MOrse HI - HIgh BA - BAll, alltså typ prom! :D Det är ingen sport men de är ju inte Yearbook heller ;) Det där kanske är en lista på aktiviteter efter skoltid eller nått?!

Det finns även ganska roliga regler. T.ex. får man inte bomhota i skolan och man får inte ha på sig solglasögon inne i skolans lokaler! xD asg!

Kram kram! :D

9 dagar kvar!

Tiden tickar fort ner, de är inte långt kvar tills de är tisdag kväll den 17 augusti och jag ligger spänt i min säng och kan inte sova pga av nervositet!
Idag jag har varit i Stockholm med mamma. Köpte mycket kläder som var nödvändiga så som underkläder och höstjacka (använder annars min regnjacka som vår/höstjacka och den är inte så snygg). Självklart så följde det med hem en de saker som jag inte hade tänkt köpa men som var så fina ;) sånna köp är bäst!
Mamma och jag sa redan i morse när vi satt på tåget till Stockholm att vi inte skulle köpa så mycket utan mest ha en "mamma och dotter dag", så ska man inte säga för det är när man inte letar efter något, det är då man hittar allt! Hehe... ;) Jag ska bespara er tiden med att inte räkna upp och ta bilder på allt jag köpt!

Jaa, har lite inläggsbrist (redan, jag veet!), så om ni har något förslag så kasta hit dem :D har redan fått förslaget att beskriva min resedag, alltså flygväg och sånt och berätta om min skola samt Maine som delstat.

Kram kram! :D

Svar på Avivas kommentar...

"hej tjejen!Jag satt i alla förberedelser och googlade runt på lite utbytesstudent-bloggar, och det visade sig att du också ska till Portland, Maine! coolt! vet du vilken skola du ska gå i?"
/Aviva

Svar:
Hej Aviva. Jag lyckades ej kommentera din blogg (kanske jag som är oskillad) men jag hoppas att du läser det här. Ja, jag ska också bo i Maine men dock ej i Portland utan jag ska bo i en lite mindre stad norr om Portland vid namn Bath. Den skola jag ska gå i heter Morse High School och ligger i Bath så jag antar att vi inte ska gå i samma?
Verkligen superroligt att höra om någon annan som också ska till den udda staten Maine, har inte hört om en enda förutom jag och nu du :)
Skulle gärna vilja höra mer så du får gärna skicka ett mejl om du ser detta! (mejl: [email protected])

Kram kram! :)

10 dagar kvar!

Nu börjar nedräkningen tills jag åker. Nu bara 10 dagar kvar, shit de är inte alls långt.. lika långt som påsklovet brukar vara och de lovet hinner ju sluta innan det ens har börjat! Nä, nu gäller det att göra det bästa av tiden som är kvar tillsammans med vänner och familj.
Senare idag ska jag ut till stallet och rida, kanske för sista gången innan jag åker och när jag kommer tillbaka kommer jag antagligen vara för fet för att rida Ronda (som ponnyn heter, hon är bäst <3). Men vi får se!
Denna vecka kommer allmänt gå ut på att göra saker inför resan och så, ska shoppa nödvändiga saker, presenter till familjen, klippa mig, vara med kompisar samt träffa släkten. Jag fyller nästa måndag så det är därför släkten kommer ;)

Sedan även en rolig sak. Min familj ska ta en utbytesstuden då mitt rum blir ledigt. Det är en tjej ifrån Ungern som heter Nora. Hon är lika gammal som mig, född 92 och verkar supertrevlig! Hon anländer till Sverige på onsdag och ska då gå på ett läger och vi hämtar henne på lördag. Jättespännande! Synd bara att jag inte kan lära känna henne så väl! 4 dagar iaf! ;)

Nu ska jag få tag på Anna sedan ska vi dra ut till stallet! :D kram!

(jag VET att det är mycket dåligt med bilder, ska försöka förbättra...)

Värdfamiljen :)

Hade tänkt skriva detta inlägg för några dagar sedan men det blev inte så, sorry! Men nu kommer det, inlägget om min amerikanska familj.

Vi kan börja med Robin, min "mamma". Hon är pensionär och är känd lokalt för sin stickning. Hon har redan frågat mig vilken längd jag har på min hand så hon kan sticka ett par vantar till mig, gulligt! Hon verkar mycket snäll och trevligt och det är främst henne om jag har mejlat med. Hon verkar verkligen mån om det bästa för mig och Flemming.

Sedan har vi Eric, min "pappa". Även han är pensionär. Jag har inte pratat så mycket om honom och vet inte mer än att han har ridit aktivt förut.

Robin och Eric har 4 barn, som alla har flyttat hemifrån. Har för mig att 3 bor i eller precis brevid Maine så det är inte långt alls om man vill hälsa på. Max typ 1-1,5 h med bil vilket inte är så långt i USA. En av deras döttrar har en hästgård vilket förstås gör mig glad, hehe, hoppas vi åker dit någon gång!

Sist har vi även Flemming, min "bror". Han kommer från Tyskland och är också utbytesstudent ifrån organisationen YFU. Jag har pratat lite granna med honom över facebook och även ett mejl hit och dit. Han är 93:a om jag minns rätt och ganska sport intresserad. Han åkte framtiskt till USA igår så det ska bli spännande att höra om allt där borta innan jag kommer dit ;)
Vi kommer alltså vara två utbytesstudenter i en familj vilket jag tycker är ganska bra med tanke på att de inte har några egna barn som bor hemma. Det vore ganska tråkigt (tror jag?) att bo som ensambarn i en familj.

Slutligen har vi även familjens djur! De har två katter, en som bor i huset och en som bor i ladan har jag för mig och sedan har de även en brunlabrador (?) vid namn Ellie. Då jag inte har något djur hemma så ska det bli mycket roligt att ha djur! (Har haft två djur men de lever inte längre..)

Så då vet ni lite grann om min värdfamilj. Jag har dock inte bilder på dem ännu och jag tror att jag måste fråga om jag får lägga ut bilder på dem här på bloggen, det gör jag så fort som jag kommer dit ;)

Vädret

Min kompis My (www.myusa.webblogg.se) som också åker som utbytesstudent 2010-2011 har hittat en kod som gör att man kan se vädret "just nu" i den stad man ska bo. Detta tycker jag var mycket smart så därför har jag nu lagt in den i min meny som ni kan se (<--)!

Under den finns även en bloglovin-länk. Klicka där så kan ni bevaka min blogg på www.bloglovin.com. Jag bevakar själv flera bloggar där och det är smidigt och lätt så man inte behöver gå in på allas bloggar för att se om de har uppdaterat utan kan bara gå in på bloglovin så ser man alla nya inlägg från de bloggar som man bevarkar. Så det rekomenderas starkt! :D

Ska försöka skriva ett inlägg om min värdfamilj ikväll om det inte blir andra planer ;) kram kram.

Inte långt kvar...

Har fått flera önskemål ifrån olika håll om att jag måste uppdatera min blogg så fine, I'll do it!

Om precis två veckor är det bara en natt kvar för mig i sverige innan jag drar iväg. Tiden har gått så grymt fort sedan jag tackade ja till att åka. Det ska bli spännande att åka men samtidigt är de nu som de jobbiga börjar, att säga hejdå till alla nära och kära.

Så det gäller att ta vara på tiden som är kvar och verkligen umgås som in i pannkakan med alla! Fyller ju 18 år två dagar innan jag åker så då kommer jag ju träffa hela släkten och även kompisarna. Feting läskigt att fylla 18! Aja, det är inte min ålder som denna blogg ska handla om utan mitt liv i USA (och nu även mitt liv innan...).

Jaa, vad ska man säga. Jag har nog inte riktigt kopplat på ännu att jag ska åka. Det är grymt svårt att inse att om bara några veckor är man i ett helt främmande land och bor med helt främmande människor! Ganska sjukt egentligen. Men Robin (mamman, ja!!! hon heter så) och Eric (pappan) verkar verkligen vara genomgoa och vill verkligen att vi ska få det bra. Vi = jag och min "bror" flemming som ska bo i samma familj som mig. Kan skriva ett helt inlägg lite senare om min värdfamilj och området där jag ska bo. Ska även fota massor när jag kommer så ni får se allt!!!

Nej, nu ska jag nog krypa till kojs! Kram kram, hoppas ni är nöjda med inlägget.

RSS 2.0