Happy New Year! :D

Idag är det nyårsafton, det är en ganska förvirrande högtid för många amerikaner. De har liksom inga traditioner så de vet inte riktigt vad de ska göra och de gör planerna ganska spontana. Igår bjöd vi in lite människor som kommer hit idag och det ska nog bli roligt :D Dock firar men lite annorlunda här, t.ex. inga fyverkerier...

Nu har hela 2010 gått, ett år med många känslor inblandade pga mitt utbytesår. Det var varit ett jobbigt, roligt och lärorikt år men jag hoppas att 2011 blir bättre :)
Jag har inga direkta nyårslöften mer än att njuta av min andra halva här i USA även fast hemlängtan är stark. It is a one in a lifetime experience så jag ska ta vara på de för jag vet att jag kommer hem igen och då vill jag ha alla minnen. Så det är typ mitt nyårslöfte kan man säga!

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPPA!!! :D

Egobilder! :P

Mohaha, här får ni ett bevis på att jag inte är typiskt amerikanskt tjock... än :P Har man tråkigt och ens dator har webcam så kan man ju inte låta bli ;) Enjoy!



Jao, från lite olika tillfällen sedan jag kom hit :)
KRAAAAAAAM <3

Gårdagen :)

Igår åkte vi och åkte långfärdskidor vid lunch. Ni som har åkt längdskidor med mig vet att de inte riktigt fungerar :P blir så otroligt uttråkad. Så jag körde mitt eget rejs genom att köra scate isf för att bara följa de redan gjorda spåren. Det är mycket roligare :) Lyckades, för en gångs skull, hålla mig ifrån att inte ramla, ingen aning om hur det gick till men så var det iaf.
Jag släpade inte runt på min stora kamera men tror att Flemming hade med sin så ska försöka sno hans bilder :D yey!

Sedan så åkte vi till McDonald's och åt middag. Mycket gott :D Sedan rullade de mig till Kelci's. Hängde lite där och sedan åkte vi till skolan för att se på tjejernas basketboll match :) De vann, som vanligt!

Idag har jag inte gjort så mycket, vilken har varit ganska skönt. Gjort lite läxor och så :) Ikväll ska jag troligtvis till Kelci tsm med Julie :D ska bli roligt! :D

Kram kram <3

Svar på lite kommentarer:

Amanda:
Nej, ditt brev har inte kommit fram men jag väntar spänt :D <3

My:
Ja, du var smart och planerade ditt skypande. Hoppas du har det bra med. Kram <3


Louise:
Jag kommer hem i sommar :) avslöjar datumet lite senare ifall de blir några ändringar.

Sofie, Minna och Josefin:
Tack för kommentarerna om min gran :D<3

Kram till er alla :)

Snöstorm!

I natt skulle de komma in en stor snöstorm men när jag kollade up igenom fönstret så såg de inte ut som de var någon ny snö. Men det var ca 2 dm nysnö på uppfarten. De hade dock slutat snöa men vinden var kvar så all snö hade blåst av träden, därav fick jag inte känslan av nysnö :P

Vi skottade uppfarten och sedan åkte vi pulka eller tag :D det var mycket roligt. Sedan kom snöstormen tillbaka och under eftermiddagen har det flugit snö hit och dit och man kan höra vindarna!
Haha, mycket var stängt idag pga stormen. Ganska kul! :)



Kram kram :)

Pictures :)

Här har ni lite bilder ifrån vårt julfirande :) enjoy!



Igår var det ganska kallt när jag vaknade, så mina fönder var vackert prydda! :)



Hoppas ni alla hade en underbar jul och kommer få ett underbart nytt år! :D

Julen

Nu är julen typ över och om bara 6 dagar så är vi i det nya året. Herregud vad tiden flyger.

I fredags så åkte vid till Hanna, Robin och Eriks dotter vid halv 3 och vi var där hela kvällen. Det var jul. Julbodet bestod av potatis, squash, kött, sallad, rödbetssallad och mackor :) gott men lite annorlunda ifrån de svenska julbordet. Vid 8 så dansade vi runt granen, haha, har aldrig gjort det förut så det var kul. De har en lite dansk inspererad jul den 24 då Erik kommer ifrån Danmark. Sedan efter dansen så kastade sig barnen på julklapparna, de var så söta. Alla klappar var öppnade på 15 minuter.
Jag fick en anteckningsbok och ett örngott :)
Vi kom hem vid halv 12.

Julafton var för mig en superjobbig dag som började med många tårar men kvällen blev roligt iaf :)


I går så väckte Erik oss vid 10, då gick vi ner och öppnade våra strumpor som var fyllda med saker. Vi lite småsaker som örhängen, halsband, spel, godis och sånt :D mycket glad.
Sedan åt vi en supergod frukost och därefter öppnande vi de lite större paketerna. Då fick jag ett Desperate Housewifes spel, en tallrik som vad målad på samt en scarf :D Mycket nöjd.

Resten av dagen så degade vi lite. Åkte till stallet och gav Appy morötter. Han var glad! :) Efter middagen så byggde vi ett puzzel som Erik fick av mig. 540 bitar i ett 3D puzzel. Det tog 2 timmar men det var roligt :D
Jag glömde kameran när vi var hos Hanna men jag tog bilder idag :D så de kommer upp lite senare

Hoppas ni hade en underbar julafton!!! Saknar er alla så grymt mycket! <3

Merry Christmas!

Förmiddagen har varit jättejobbig, skypade med min familj + några släktingar och fick kämpa mot tårarna hela tiden och sedan beslöt vi oss för att skypa imorgon ist... så många tårar blev det på förmiddagen även fast jag har det bra här!
I eftermiddag ska vi åka norr och fira jul med stora familjen :)

Hoppas ni har en underbar jul där hemma, saknar er så grymt mycket, ni kan inte ana <3


Cookies!

Idag har det snöat hela dagen men de är runt nollan så inte säkert att snön kommer stanna. De är rejäl blötsnö men vi får se :) om vi hade haft skola imorgon så skulle vi säkert haft en snödag imorgon men nu har vi lov ist. Ganska skönt de med!

När vi åt middag så betod underhållningen av en bilolycka utanför vårt fönster vid köksbordet. Ganska läskigt men ingen blev skadad ordentligt. Så vi kollade på när ambulansen kom, när de fixade bilen och bärgade bort den och fixade telefonstolpen. Mycket intressant :P
Det var som att vara tillbaka i Las Vegas, blinkande ljus överallt! Haha!

Sedan åt vi efterrätt :D


Ingen aning om vad de heter men gott var de :D


Vantekakor :D mums


Adventsljusstaken :)

KRAM <3

Winterbreak! :D

Idag fick vi jullov. Gick en normal skoldag och sedan efter sista lektionen så var det jullov, ingen julavslutning här inte. Men de senaste två dagarana har vi typ bara ätit och sett på film på lektionerna, förutom att jag hade prov igår. Så kommer nog gå upp några kilon innan jul, inte en bra start!

Inte mycket speciellt har hänt de senaste dagarna. Jag har gått i skolan, haft läxor, varit med kompisar och varit lite ledsen och hängig. Mycket lätt att få hemlängtan nu när julen är så nära. Julen firar man ju med de närmaste och i min familj har vi väldigt starka tradidtioner som vi har gjort så länge som jag minns. Så kommer bli lite tomt i år men de kommer nog gå bra. Så jag har en period av hemlängtan just nu, gråter mig inte till sömns varje dag men en och annan tår har fallit. Men det kommer nog bli bättre efter nyår, får bara se till att hålla mig sysselsatt under jullovet så inte mina tankar flyger iväg hem igen... :)

Så imorgon ska vi dekorera hela huset inför jul :D ska bli roligt. Gillar julen. Många amerikanska familjer dekorerar inför jul redan vid thanksgiving men inte min väldfamilj. Haha, blir man inte lite uttjatat på jul om man har det i en hel månad före julafton? :P

Jag har iaf haft en liten julgran i mitt rum i typ en vecka. Vill ni veta en sak, jag sågade ner den själv!!! :P Stolt, även fast den inte är så stor.
Här kan ni se lite bilder på min fina julgran! :)


Me in action! Visst älskar ni min fina matchning av kläder? :P


:D bevis


Dekorerat och klart!


Candy cane :D


OFC!!!

Kram kram <3

Jullov på onsdag! :)

Blogg.se och min dator har inte riktigt velat sammarbeta den senaste veckan och jag har varit lite nere de senaste dagarna och har inte riktigt orkat ta tag i problemet. Nu verkar dock sammarbetet fungera men bloggen kommer nog ligga på is fram till jullovet börjar (onsdag). Har prov och mycket att göra fram tills dess. Men sedan lovar jag att ta tag i bloggen igen.
Hoppas att ni inte kommer sakna mig fööör mycket, haha :P

Kram kram, återkommer på onsdag!

Mera frågor :)

Josefin:
Hur stor tidsskillnad är det mellan Maine och Las Vegas? :)


Svar:
3 timmar, så det är inte så stort men när jag åkte tillbaka hit så fortlorade jag 3 timmar så det är svårt att gå upp på morgonen! Fick dra mig ur sängen typ kl 10 i helgen, haha! :P Men forthoppningsvis så vänjer jag mig snart.
Ser fram emot att ställa tillbaka till svensk tid, då är det ju 6 timmar! Men då är det ju sommarlov, :D


Josefin:
Jag som trodde alla firade lucia! :o Då har jag lärt mig nåt nytt. Finaste lucian jag har sett är på bilden ovan :)

Svar:
Jaa, jag trodde det också men många här vet inte ens vad det är. Men nu efter mitt morgonen meddelande så vet de lite mera :) men jag har visat bilder och filmer ifrån luciafiranden och de tycker det är konstigt, haha!


My:
Oj vad kort jullov :O Vi kommer antagligen få jullov på måndag nästa vecka pga att vi kanske får en snödag imorrn sen så är det finals onsdag, torsdag och fredag. Och då behöver inte man inte gå om man inte ska göra proven :) Men om vi inte har ledigt imorrn så slutar vi skolan nu på tisdag :D Sen så börjar vi måndagen efter nyår. Hoppas du har dte bra, det var ett tag sedan man hörde av dig :P KRAM


Svar:
Lyckos dig. Vi får jullov på onsdag nästa vecka och börjar måndagen efter jullovet... Vi får hoppas på några snödagar innan dess, hehe!
Jaa, vi får höras av snart. hoppas du har det bra <3 kram

Svar på fråga!

Tuva:
Åhh jisses vad kul det låter! :)
Tänkte höra med dig, har ni typ jullov där borta nu? Tänkte eftersom att du var borta i så många dagar...
Hur långt e jullovet i sådana fall? :o :D


Svar:
Jaa, vi hade verkligen superkul under hela resan!
Nej, vi har inte jullov ännu. Jag var tvungen att ta ledigt från skolan i en vecka men det var okej. Lärarna förstår ju att man som utbytesstudent vill uppleva så mycket som möjligt. Fast nu måste jag göra allt som de har gjort under veckan, haha :P Men det är det värt!
Vi får jullov den 22 dec men jullovet här är kort! Vi börjar skolan igen den 2 eller 3 januari. Vanligtvis, i Sverige, så börjar vi den 10-11... men men, bara att gilla läget!

Kram kram :)

Köp! :)

Idag var vi i en affär för att köpa lite julklappar. Jag hittade två julklappar som jag inte tänker skriva vem det är till och vad det är, hehe :P
Men jag hittade även två fina ramar som jag gillade och de kostade bara 5 dollar styck = ca 35 kr. Så köpte dem :)





Vad tycker ni? :)

Nu ska jag sova, måste verkligen vänja mig vid tiden här i Maine igen, kommer vara så jobbigt att gå upp kl 6 imorgon! Puh!
Kram <3

Namnskylt!

Glömde att slänga med en bild på min fin fina namnskylt som vi hade de första dagarna under resan :) gillade den!



Kram!

Lucia

Idag är det lucia hemma i Sverige. Här vet folk knappt vad det är men Robin hade en svensk luciakrona uppe på vinten, yey! Jag har även blivit övertalad att prata under morning announsment om Lucia + spela en kort lucia sång. Det ska bli spännande, vi får se hur det går! :)

Kram, hoppas att ni fick se ett vackert luciatåg idag! <3

Bilder :)

Här kommer ett litet smakprov på bilder ifrån resan. Om ni vill se resten av bilderna så kolla in på min facebook! :)


Jag och limosinen, första dagen :)


Jag och Flemming framför "Las Vegas"-skylten!


Las Vegas


Vattenshow i LV


Hoover Dam. Rebekka (tyskland), Nina (Holland), Aline (tyskland), Jette (danmark), Tina (norge) och jag.


Grand Canyon


Casino i Las Vegas


Yey!


Venice beach :) jag och Tina


Vax museumet :)


Madonna och jag


Michael Jackson


Univercity Studios :D


Huntington Beach :)


Uppe i tornet i LV


Hahha :P jette, jag och tina


Japanese!!!!!


LV


Gruppbild i Hollywood!


Grand Canyon


Kan bara säga att jag var i den där vagnen!!!!!!!!! :O

Kram kram, som sagt. Kolla facebook för mera bilder! :)

Ett ord = AWESOME!!!

Kom hem ifrån västkusten igår och saknar det redan. Värmen, vännerna och alla underbart roliga saker som vi gjorde varje dag. Ville seriöst inte åka hem! :P Ska skriva en lite sammanfattning om varje dag!

Lördag, dec 4
Gick upp vid halv 5 och planet lyfte ifrån Portland kl 8.00. Vi mellan landade i North Carolina för att sedan ta planet till Las Vegas, Nevada. Det första som man såg när man kom in på flygplatsen vad spelmaskiner, då visste vi att vi hade kommit rätt. För var det lite svårt att hitta YFU människorna men efter ett tag så gick det bra. Vi tog en minibuss till hotellet där vi fick en nyckel, en t-shirt och en namnskylt. Namnskylten var faktiskt fin, det stor Johanna och sedan var det en svensk flagga och sedan Sweden. Hahah :P
Jag hamnade i rum 110 tsm med Tina (Norge) och Rebekka (Tyskland), på tal om Tyskland. Det var 38 tyskar på denna resa. De tog över! :P
Sedan gick vi till ett italienskt ställe och åt middag, mycket gott och därefter blev det en tur i Las Vegas i en LIMOSIN!! Det var så coolt och alla var så glada. Första stoppet var "Las Vegas"-skylten, sedan stannade vi vid Belagio och såg en vattenshow och sista stoppet var till världens största LCD-skärm. Sedan var det tillbaka till hotellet. Då var klockan typ 12 och eftersom det är tidskillnad så kändes det som om den var 3 på natten, yey. Så god natt!

Söndag, dec 5
Åt amerikanska våfflor till frukost, mumsigt men inte så nyttigt. Bussen avgick kl 10 och vi fick då en tur av "the strip" (stora gatan med alla casinon!).
Sedan fick vi fritid för att gå runt i alla casinon och shoppa i de små shopperna som fanns. Det var otroligt häftigt att se allt med egna ögon som man annars bara har sett i filmer!
På eftermiddagen/kvällen åkte vi till "the Stratosphere", det är ett grymt högt torn som man kan se hela Las Vegas ifrån. Grymt utsikt!!
Sedan blev det buffe till middag. Åt så grymt mycket, trodde seriöst att jag blivit gravid eftersom min mage var så stor! Men gott var det.
Visste ni att det sker ca 250 giftemål per dag här i Las Vegas och man kan även gifta sig genom drive-thru!! HAHA!

Måndag, dec 6
Idag var det dags för Grand Canyon! Vi satte och i bussen vid halv nio och stannade en kort stund vid "Hoover dam". Sedan tog det 2 timmar till Grand Canyon, vi åkte genom öken hela tiden så det var häftigt att se och vädret var klart så utsikten var underbar.
Vi stannade ca 4 timmar vid Grand Canyon och man kunde åka till olika utskiksplatsen och många bilder blev det. Vi åkte direkt och åt buffe-middag på Excalibut (ett casino som ser ut som ett slott!). Supergott idag med så blev gravid igen! Sedan fick vi lite fritid för att avsluta våran vistelse här i Las Vegas.

Tisdag, dec 7

Idag var det mycket bussresa för idag åkte till ifrån Las Vegas, Nevada till Los Angeles, Californien. Det tog ca 5 timmar men det var okej med vännerna, ledarna och filmer. Vårat första stopp vad Beverly Hills. Vi tog fina bilder vid "Beverly Hills"-skylten och sedan fick vi vandra runt lite på egen hand.
Sedan fick vi en guidad tur genom LA. Trafiken är helt otroligt, ALLTID rusningstrafik så det tar tid att ta sig någon stans! Vi stannade vid Venice beach.
Sedan var det hotellet som gällde. Fick rum 150 tsm med Ruru (Japan), Maya (Tyskland) och Isabelle (Tyskland).

Onsdag, dec 8
Idag började dagen med att vi åkte till Hollywood, yey!!! Vi gick till Madame Toussou (ett vax museum med kända människor). Superkul och häftigt att se! :) Sedan fick vi lite tid till att gå "Walk of fame" och ta foton av olika stjärnor. Kul men vi hann inte gå upp och ner för hela dock :(
På kvällen gick alla till poolen och badade så det var kul. De hade en ganska varm lite större pool och sedan en bubbelpool. NAJS!

Torsdag, dec 9
Vi åkte till en utkiksplats där man kunde se hela LA + att det var det närmaste som man kunde komma "Hollywood"-skylten. Coolt :D
Sedan åkte vi till Univercity Studios och var där resten av dagen. Vi gick genom ett spökhus, fick en tur genom alla studios och sedan fick vi göra vad vi ville. Hör här alla!!! Jag har typ åkt berg och dal-bana!!! Vi åkte något som heter Simpsons Ride, det är typ som en berg och dal-bana bara att vagnen inte rör sig framåt men man kan känna allt i magen när den hoppar och håller på. Bra början!
Sedan åkte vi Jurasik Park. Det var en vatten sak, vatten tänkte jag det kan ju inte vara så farligt, så jag åkte. Till en början var det fint med dinusaurier som tittade fram lite här och där men sedan kom slutet. Vi åkte uppåt, då kom min smarta hjärna på att om man åker uppåt då måste man ju åka ner igen. Och jag hade rätt. Fy fan säger jag bara, trodde att jag skulle spy, dö och flyga ur på en och samma gå. Ni skulle sett min bild, hahahha!!! Men folk som tycker om att åka karuseller sa att den sista backen var ovanligt hög och konstig! USCH USCH USCH!!
Men vi beslöt oss att åka igen bara för att få en bra bild. Så vi fyllde upp en vagn med bara YFU studenter och vi fick en okej bild. Denna gången var det inte lika hemskt men jag gillade det inte mer för det...
Sedan gick vi på en vattenshow. Svårt att förklara den men det var typ som en saga och bla bla bla, sjukt häftigt. Dock tog jag inge bilder därifrån då vi satt i "soaking zone" och de hade rätt. Vi var verkligen blöta när showen var slut, haha :P Men det var det värt!
Sedan hade vi middag på Hard Rock Cafe. Mumsigt!
Vi satt uppe till midnatt och pratade eftersom det var sista kvällen!

Fredag, dec 10

Gick upp vid 4 då min buss till flygplatsen gick vid 5, yey! Det gick bra att komma hem, kom hem ca 10 på kvällen!

Resan var så otroligt GRYM! Såg så otroligt mycket och träffade så underbara kompisar. Ville verkligen inte åka hem, skulle gärna göra om resan om och om igen!!
Jette, Tina och Lara <3

Bilder kommer i ett annat inlägg!
Hoppas ni orkade läsa
KRAM!!

(Det var en blogg som uppdaterades dagligen av studenter under resan. www.yfuwestadventure.blogspot.com)

Las Vegas, here I come!

Nu är väskan packad och klar, känns som om jag har glömt någon men så känns det alltid! :)



Är så grymt taggad nu på denna resa, ska bli så himla kul att se allt som de stod om i planeringarna. Wiho. Dock så kommer jag inte ta med mig datorn = ingen bloggning. Men när jag kommer hem så får ni ett långt inlägg om resan + massa bilder!

Ha en underbar vecka!

OCH GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA PAPPA SOM FYLLER 50 ÅR IDAG, ÄLSKAR DIG <3

No more cheering!

Sorry att uppdateringen suger men bloggen kommer liksom lite emellan allt som händer här just nu.

För det första. Jag har slutat på cheerleading. Kände inte att jag hade lust att träna varje dag förutom söndagar + matcher och tävlingar. Så jag och mitt ego diskuterade de litegranna och vi kom fram till att de var nog bäst att hoppa vinter-cheering. Efter mitt beslut så kände jag mig lättad och glad så det var rätt beslut!

Nu är det bara två dagar kvar tills jag rymmer iväg till söndra delen av USA. Hoppas verkligen att vädret är bra, vill ha sol och värmde nu. De är bara ruggit och kyligt här nu. Ja ja, jag vet att ni har massor med snö och -20! :P Lider med er! Men jag är supertaggad på resan!
Har bestämt mig för att inte ta med min dator. Dels för stöldrisk och för att den väger så mycket, haha :P så ingen uppdatering, om jag inte fixar tidsinställda inlägg. Men kameran följer definitivt med så när jag kommer hem igen så kommer ni få se massa bilder, yey!

Imorgon är det "Hug an Exchange student-day". Haha, vi får se vad resultatet av de blir!
Alla läxor klara, ska nog krypa till kojs och fundera lite på packlisan inför resan!
KRAM <3

RSS 2.0