Stora skillnader! :)

Skillnaden mellan stora och mäktiga USA och lilla Sverige är ganska många. Till exempel så har bara New York lika många invånare som hela Sverige. Kan ni tänka er hela Sverige befolkning i en stad? Jag som tycker Uppsala är en ganska stor stad, eller njaa, Uppsala är ganska lagom!

En stor skillnad är transportmedel. Robin, Erik eller vänner kör mig överallt. Då jag inte kan eller har tillåtelse att köra bil så är det inte ett alternativ. Men jag är van vi att ta cykeln, eller om de är för mycket snö så får jag gå, överallt. Och om det är lite längre bort så tar jag cykeln till busstationen eller tågstationen. Jag är helt enkelt van vid att vara mera självständig med att ta mig själv från punk A till B.

Här i Bath finns det inga gröna stadsbussar eller gula lantisbussar som går varje kvart eller halvtimme. Det finns en buss som går en gång per dag och den går till Portland. Så bussmöjligheten är ganska borta för utom skolbussarna. För er som inte vet så kommer en skolbuss och plockar upp mig varje morgon kl 6.56 och kör hem mig 2.07 varje dag. Fast missar man den är man körd, som tur är är Robin och Erik snälla och kör oss när vi missar bussen.

Men det är en stor skillnad, att inte kunna ta sig runt själv. Kommer vara så bortskämd när jag kommer hem, hehe :P

En annan skillnad är skolan. Skolan är som ett stort kompisgäng. Då man inte har klasser som i Sverige med runt 20 personer som har alla ämnen tillsammans. Här väljer man sina egna ämnen efter vad som passar den individuella eleven. Varje kurs är dock värt olika många poäng och man måste ha x antal poäng ifrån t.ex. samhällskunskap, naturvetenskap, bild m.m. och när man kommer upp i 23 så har man möjligheten att gå ut med ett fullt diplom. Men iaf, så man har Senior-class, Junior-class ovs. så man har ämnen med olika elever ifrån hela skolan ifrån alla årskurser, eller det beror på vilken kurs man läser.
Självklart så läser jag English 12 (står för Senior) bara med Seniorer men t.ex. i Forensics så finns det allt ifrån Sophomores till Seniorer. Så man träffar fler personer varje dag.
Både på gott och ont. Plus är att man prata med många olika personer och det är ju alltid roligt men ett minus kan vara för oss utbytesstudenter. Då vi flyttar runt varje timme så är det svårare att lära känna personer närmare :P Lite kompicerat!

En skillnad i skolan är också respekten för läraren. Mr., Mrs. eller Ms. är ett måste att kalla sin lärare. Även om man har mera respekt för sin lärare så är man mera som vänner, mycket bättre kontakt mellan lärare och elever här. Iaf i gemförelse med min skola hemma.

En annan skillnad, maten är generellt fetare här. Jag har redan gått upp 5 kg :O Kommer var så fet när jag kommer hem, ni kommer inte känna igen mig! Men tror att min viktökning är en kombination av bilen och maten. Haha, får nog sparka mig i baken och åka till gymmet någon dag i veckan.

Sedan är det den personliga skillanden för mig. Språket, personerna och vardagen. Det är annorlunda här...

Så det är några av de största skillnaderna som jag kommer på just nu!
Hoppas ni sover gott, kram <3

Kommentarer
Postat av: Sara

Hej Johanna! Kul att du har det bra , skulle du kunna skriva någon/några mer skillnader mellan engelska och svenska skolan? Jag håller på med det. Då ska jag ta reda på skillnader , det skulle vara hur bra som helst! KRAM

2010-11-16 @ 10:47:33
Postat av: Sara

Hej Johanna! Kul att du har det bra , skulle du kunna skriva någon/några mer skillnader mellan engelska och svenska skolan? Jag håller på med det. Då ska jag ta reda på skillnader , det skulle vara hur bra som helst! KRAM

2010-11-16 @ 10:48:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0